Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο σελινάτο       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλου

2 κιλά πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες

1 ματσάκι σέλινο, τα κοτσάνια χοντροκομμένα, τα φύλλα ψιλοκομμένα

50ml ελαιόλαδο

200ml κρασί λευκό

200ml ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή από κύβο

1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

2 κρόκους

χυμό από 1 λεμόνι ή παραπάνω

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα σε μέτρια φωτιά. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε τα κοτσάνια από το σέλινο, το κρασί και το ζωμό. Μαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι σχεδόν όλα τα υγρά να εξατμιστούν. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια σέλινου. Στο μεταξύ, χτυπάτε σε μπολ τους κρόκους με το χυμό λεμονιού. Όταν τα πράσα είναι έτοιμα τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το ζουμί τους στο αβγολέμονο. Ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα το αβγολέμονο και προσθέτετε τα μυρώνια. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Παράλληλα, μαγειρεύετε τα κοτόπουλα στον ατμό για 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, τοποθετώντας το πρασοσέλινο σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement