Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαδικτυακή ημερίδα: «Σχέσεις Γονέων και Παιδιών την εποχή του Covid-19»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το «ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ» διοργανώνει, τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στις 6 το απόγευμα, ενημερωτική  ημερίδα (webinar) με θέμα: 

«Σχέσεις Γονέων και Παιδιών την εποχή του Covid-19».

Σκοπός της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία και η παροχή συμβουλών για την επίλυση των προβλημάτων που τυχόν έχουν προκληθεί στις σχέσεις γονέων-παιδιών.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος  Μπονάνος και ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ», Χρήστος Σπηλιόπουλος.

Τοποθετήσεις θα κάνουν η Άννα Μεργούπη, κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα  «Πανδημία και Διαδίκτυο»,  η Acsinte Corina, ψυχολόγος, με θέμα «Η οικογενειακή ζωή σε περίοδο εγκλεισμού» και ο Med. Νίκος Μακροδήμος, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα «Η εκπαίδευση στην εποχή της καραντίνας».

Τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνήσαλη.

Η  ημερίδα θα προβληθεί μέσω του youtube στο link: https://youtu.be/hzmXiIyAou0 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό της Περιφέρειας.  

«Η ανατροπή της οικογενειακής ρουτίνας και καθημερινότητας λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, δημιούργησε στους γονείς σύνθετα προβλήματα που πρέπει να  αντιμετωπίσουν και τα οποία ανακύπτουν από τις ευθύνες που συνεπάγεται ο γονεϊκός τους ρόλος. Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν τα παιδιά για τον κορωνοϊό με τον κατάλληλο για την ηλικία τους τρόπο, να επινοήσουν εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τους φίλους τους καθώς και ψυχαγωγίας στο σπίτι και να τα προστατέψουν από τους κινδύνους του διαδικτύου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για άλλη μια φορά στέκεται κοντά στην κοινωνία μας  και στο θεσμό της οικογένειας συνδιοργανώνοντας με το ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ αυτή τη πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε» δήλωσε ο κ. Μπονάνος.   

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement