Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ώρα της επανεκκίνησης στην αγορά Τελευταίες «πινελιές» προετοιμασίας χθες στα εμπορικά της Πάτρας ενόψει του αυριανού ανοίγματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πολυπόθητη στιγμή που η αγορά της Πάτρας θα ανεβάσει και πάλι τα ρολά, υποδεχόμενη τους καταναλωτές, επιτέλους φθάνει…

Όλα είναι έτοιμα για την επανεκκίνηση και οι έμποροι της Πάτρας ελπίζουν να μην χρειαστεί να κλείσουν ποτέ ξανά. Χθες, αρκετοί ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας βρίσκονταν στις επιχειρήσεις μαζί με τους υπαλλήλους τους, κάνοντας τις τελευταίες προετοιμασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα για αύριο το πρωί.
Μετά από πέντε και πλέον μήνες που παρέμειναν κλειστά- με ένα μικρό διάλλειμμα 14 ημερών – οι έμποροι της Πάτρας θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους πελάτες τους και να αποκτήσει ζωντάνια του εμπορικό κέντρο.
Χθες, οι έμποροι της Πάτρας βρίσκονταν επί ποδός, με λάστιχα στα χέρια πλένοντας τα πεζοδρόμια, καθαρίζοντας τα τζάμια και βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στις βιτρίνες τους, τις οποίες ήδη είχαν ετοιμάσει από την προηγούμενη εβδομάδα!
Τα ανοιξιάτικα είδη έχουν την τιμητική τους και οι έμποροι περιμένουν επιτέλους την «άνοιξη» στα ταμεία τους, τα οποία εδώ και τόσο καιρό παραμένουν στον… πάγο.
Οι περισσότεροι έχουν πλέον αποσύρει τα χειμερινά εμπορεύματα από τις κεντρικές βιτρίνες τους και χρειάστηκε ακόμα και να… δανειστούν για να εξασφαλίσουν νέο εμπόρευμα. Μέχρι και χθες έφθαναν παραγγελίες από τις μεταφορικές επιχειρήσεις στις επιχειρήσεις με τα μισοανεβασμένα ρολά.
Εκτός από τα νέα είδη, πολλοί έμποροι έχουν αφήσει ορισμένα εμπορεύματα της προηγούμενης σεζόν με μεγάλες προσφορές για να καλυφθούν ορισμένες ανάγκες των καταναλωτών που τόσους μήνες δεν είχαν την δυνατότητα να ψωνίσουν.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν λάβει όλα τα υγειονομικά μέτρα, έχουν ενημερώσει τους υπαλλήλους τους ώστε να τηρούν το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για αποστάσεις, χρήση μασκών και αντισηπτικών ώστε το άνοιγμα να συνοδεύεται με ασφάλεια.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ: «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ»
«Ανοίγουμε πάλι τις πόρτες μας τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να υποδεχθούμε τους συμπολίτες μας καταναλωτές που τους καλούμε, με την ίδια υπευθυνότητα και αλληλεγγύη που στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα μας, να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους με τη μαζική συμπαράσταση και της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, έφερε αποτέλεσμα.
«Μετά από δύο και πλέον μήνες αναγκαστικού lockdown τα καταστήματα λιανικής της Αχαΐας ανοίγουν από την Δευτέρα 12/4 με click inside και click away. Ήταν εξαρχής φανερό ότι ειδικά τα μικρά καταστήματα λιανικής που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού. Αντίθετα το παρατεταμένο lockdown επέφερε βαρύτατο οικονομικό πλήγμα στην συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον οικονομικό κορμό της χώρας και τον μεγαλύτερο εργοδότη. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε δεινή θέση και απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης για είναι δυνατή η επανεκκίνηση της δραστηριότητας τους. Μέτρα ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακές ελεημοσύνες για τα οποία έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει την πολιτεία και έχουμε διεκδικήσει και συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Ευχόμαστε στους συναδέλφους υγεία καλή δύναμη και καλές δουλειές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος.
ΟΕΣΠ: «ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ»
Ο πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. και Αν. Γεν. Γραμματέα της ΕΣΕΕ Γιώργος Βαγενάς ενόψει του αυριανού ανοίγματος ανέφερε πως «Ο αγώνας μας δικαιώθηκε» και τονίζει «νιώθουμε μεγάλη ανακούφιση που έστω και μια βδομάδα μετά από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα σηκώσουν οι επιχειρηματίες τα ρολά των καταστημάτων τους. Ευτυχώς η κυβέρνηση κατανόησε το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε ο κλάδος στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας εάν δεν επαναλειτουργούσαν τα καταστήματα, δεδομένου ότι οι επιχειρηματίες είχαν παραγγείλει και είχαν πληρώσει το εμπόρευμά τους για την πασχαλινή περίοδο. Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μελών της και δεν θα σταματήσει μέχρι η κυβέρνηση να δώσει την ουσιαστική στήριξη που απαιτείται σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που επικρατεί. Όλοι οι επιχειρηματίες θα τηρήσουν στο ακέραιο τα υγειονομικά μέτρα, εξυπηρετώντας τους πελάτες με ασφάλεια και αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν αποτελούν εστία μετάδοσης».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement