Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πότε θα στρώσει τραπέζι η εστίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος της οικονομίας έδωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής.
Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, και προχθές ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο η Επιτροπή «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».
Σε ό,τι αφορά στα κέντρα αισθητικής εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ. «Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τα γυμναστήρια, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού. Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.
Για την εστίαση ανέφερε ότι η επαναλειτουργίας της, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.
Οι σχολές οδηγών, αν και όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, γνωρίζει ότι έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν.
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: SELF TEST ΣΕ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ
«Σαφώς και θέλουμε να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, όμως όλα μπαίνουν στην κρίση της επιτροπής κι αυτή αποφασίζει. Θα περιμένουμε λοιπόν την επόμενη Παρασκευή για να δούμε πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια. Κάθε εβδομάδα εξετάζεται κάθε περιοχή και κάθε άνοιγμα» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.
Για την επανεκκίνηση της εστίασης και τα μέτρα ενίσχυσης είπε ότι «τις πρώτες μέρες του Μαΐου θα δοθούν τα λεφτά στην εστίαση» και πρόσθεσε πως «προς το τέλος αυτής της περιπέτειας θα γίνει απολογισμός και θα στηρίξουμε όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί περισσότερο». Παράλληλα, ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η εστίαση δεν θα πρέπει να περιμένει άνοιγμα πριν το Πάσχα κι όλα δείχνουν ότι πάμε για τους ανοιχτούς χώρους μετά την πρώτη εβδομάδα του Μάη.
Για το self test στο λιανεμπόριο ο υφυπουργός είπε ότι «έρχεται και σ’ αυτούς τους κλάδους το επόμενο διάστημα. Ακολουθεί ο τουρισμός, η εστίαση. Θα ανακοινωθούν αρμοδίως πώς και πότε θα μπει το μέτρο και σ’ αυτούς τους κλάδους».


Ροή ειδήσεων

Advertisement