Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Πώς να φτιάξετε το δικό σας φυτικό βούτυρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αν νηστεύετε ή είστε vegan, αλλά σας δυσκολεύει η αποφυγή του ζωικού βουτύρου, μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό και φυτικό και να το απολαμβάνετε χωρίς τύψεις.

Λίγο βούτυρο στο ψωμί το πρωί, σε ένα νηστίσιμο κέικ, στο φαγητό πάντα χρειάζεται. Από την άλλη, το βούτυρο είναι πλούσιο σε λιπαρά, ενώ πολλοί το έχουν καταργήσει είτε λόγω ζωικής προέλευσης, είτε λόγω νηστείας. Υπάρχουν, όμως, πολλές εναλλακτικές φυτικών βουτύρων στο εμπόριο. Αν, ωστόσο, είστε μερακλήδες και θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας, αγνό, φυτικό και σπιτικό, φορέστε ποδιά και ξεκινήστε.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και μπορείτε να τα βρείτε εύκολα είτε σε σούπερ μάρκετ, είτε σε βιολογικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας (λιωμένο), 2 κ.σ. έλαιο αβοκάντο ή ελαιόλαδο, 1/3 του φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, 1 κ.γ. ξίδι μηλίτη, 1 κ.γ. διατροφική μαγιά, λίγο κουρκουμά, ½ κ.γ. αλάτι. Η διατροφική μαγιά θα δώσει μια πολύ ωραία γεύση ξηρών καρπών στο βούτυρό σας, ενώ ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται πιο πολύ για το χρώμα του.

Ξεκινήστε βάζοντας στο μπλέντερ το λιωμένο βούτυρο καρύδας και χτυπήστε το με το ξίδι και το γάλα αμυγδάλου. Αν χρησιμοποιήσετε έλαιο αβοκάντο προσθέστε το τώρα, αλλά αν βάλετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αφήστε το για το τέλος για να μην πικρίσει και ανακατέψτε με το χέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε τη διατροφική μαγιά, τον κουρκουμά και το αλάτι και χτυπήστε καλά μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί. Τοποθετήστε το μείγμα σας σε μια καλυμμένη, γυάλινη θήκη για βούτυρο και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει. Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και δύο εβδομάδες στο ψυγείο, αλλά αν το θέλετε παραπάνω, μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη. Αν θέλετε να το αλείψετε κάπου και το προτιμάτε απαλό και μαλακό, τότε χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα σε λάδι καρύδας και μισό φλιτζάνι λάδι αβοκάντο ή ελαιόλαδο.

www.clickatlife.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement