Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με το self test στην τσάντα: Επέστρεψαν σήμερα στα θρανία οι μαθητές και των Λυκείων της Αχαΐας έχοντας αποδεικτικό ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τα self test στο χέρι πιστοποιώντας πως είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό επέστρεψαν από σήμερα στα σχολεία τους οι μαθητές των Λυκείων και της Αχαΐας.

Μέχρι χθες το απόγευμα δηλώθηκε μικρός αριθμός θετικών τεστ, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των δηλώσεων εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ διαπιστώνεται διπλάσιο ποσοστό εκπαιδευτικών με θετικά τεστ έναντι των μαθητών .
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας από τις 8 το πρωί που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι και τις 4:45 το απόγευμα:
Το self-test το έκαναν και το δήλωσαν 37.379 μαθητές. Από αυτούς οι 95 έκαναν δήλωση ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς από τους 18.430 που δήλωσαν ότι έκαναν το self-test έκαναν δήλωση ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό συνολικά 98.
Κατά συνέπεια από τα self-test εντοπίστηκαν 193 μη συμπτωματικοί δυνητικά νοσούντες, που θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ πριν πάνε στο σχολείο.
SELF TEST ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Θυμίζουμε ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η παρουσία στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα γίνεται με την παρουσίαση αποδεικτικού αρνητικού τεστ, το οποίο θα εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.
Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement