Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Της το χρώσταγε

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Παναχαϊκή νίκησε στο φινάλε με 3-2 τα Χανιά και πέρασε ξανά στην 6η θέση

 TOY XAΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ 

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια παρακολούθησαν οι φίλοι της Παναχαϊκής με τους κοκκινόμαυρους να παίρνουν στο φινάλε το πολύτιμο τρίποντο με 3-2 επί των Χανιών για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και να περνάνε ξανά στην 6η θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ ανόδου.

Στο 95΄ της συνάντησης ο Αραβίδης στέλνει την μπάλα στο πλεχτό ξυλιάζοντας τους φιλοξενούμενους κάτι που η τύχη το χρώσταγε τους Πατρινούς αφού είχε χάσει μέσα-έξω από τον Ιωνικό στο τέλος όπως και με τον Εργοτέλη.

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική με την Παναχαϊκή να παίρνει δύο φορές το προβάδισμα ενώ ισοφαρίστηκε ισάριθμες φορές. Όμως τα Χανιά λογάριαζαν χωρίς τον «ξενοδόχο» που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Χρήστος Αραβίδης με το συγκρότημα του Χρήστου Καραπίτσου να ξεσπάει σε έντονους πανηγυρισμούς.

ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ  

Στο αγωνιστικό κομμάτι η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική αν κανείς αναλογιστεί ότι σημειώθηκαν τρία τέρματα και ακυρώθηκε ένα του Κουσκουνά.

Από την άλλη ο πορτιέρο των κοκκινόμαυρων Ανδρέας Κολοβούρης, κράτησε ζωντανή… την Παναχαϊκή με δύο σωτήριες επεμβάσεις που έκανε.

Αρχικά στο 7′, ο Κάσσος πραγματοποιεί την σέντρα, ο Σταμόπουλος δεν εκτίμησε σωστά την μπάλα εντός της περιοχής και ο Βασιλόγιαννης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον έμπειρο πορτιέρο που επέστρεψε δυνατά μετά τον τραυματισμό του.

Δεν πρόλαβε να πάρει… ανάσες η Παναχαϊκή και λίγο αργότερα πάλι ο Κολοβούρης σώζει την εστία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πλέγας απέναντι από τον κίπερ δεν κατάφερε να τον νικήσει για δεύτερη φορά.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είναι δύσκολο το μεσημέρι για την πατρινή ομάδα, ήρθε στο 12΄ ο Κουσκουνάς να αλλάξει τις ισορροπίες.

Ο αρχηγός των κοκκινόμαυρων με κεφαλιά-ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μασούρα και την κεφαλιά πάσα από το πρώτο δοκάρι του Πλιάστικα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 με τον ίδιο μάλιστα να τραυματίζεται στο γόνατο από την πρόσκρουση που είχε στο κάθετο δοκάρι. Ευτυχώς αν και φοβήθηκαν όλοι ότι ο Κουσκουνάς νωρίς- νωρίς θα πάρει τον δρόμο για τ’ αποδυτήρια ο ίδιος επανήλθε και συνέχισε τον αγώνα.

Ο Νίκος Κουσκουνάς πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο 24΄ της συνάντησης μετά από όμορφη σέντρα του Μπρους όμως ήταν σε θέση οφσάιντ με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του και ο διαιτητής της συνάντησης να ακυρώνει σωστά το δεύτερο γκολ.

Τα Χανιά έψαξαν την αντίδραση και αυτή ήρθε στο 33΄ όταν ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης με εξαιρετικό τσίμπημα της μπάλας νίκησε τον Κολοβούρη φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Στο 34’ ήρθε η ώρα του «Αραβα» όταν ο Μασούρας βγάζει την σέντρα από τα δεξιά, ο Μπάντροβιτς τραβάει τον αμυντικό επάνω του αφήνοντας την μπάλα και ο ερχόμενος φορ των «κοκκινόμαυρων» με ιδανικό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη (2-1).

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΡΑΒΑ»

Στην επανάληψη τα Χανιά απείλησαν πρώτη φορά την εστία της Παναχαϊκής με τον Πλέγα στο 47΄ και στο 48΄ όταν ο Διαμαντόπουλος απέναντι στον Κολοβούρη έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Κρητικοί δεν σταμάτησαν εκεί συνεχίζοντας το πρέσινγκ θέλοντας να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 59΄ της συνάντησης και πάλι ο Διαμαντόπουλος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή, σωστά, ως οφσάιντ. Στο 63΄ ο Κουσκουνάς χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1 όταν ο Ανδρέου του πήρε την «μπουκιά από το στόμα» και απομάκρυνε σε κόρνερ.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ

Στο 70΄ της συνάντησης ο Μασένα μπαίνει μέσα στην περιοχή, πατάει την μπάλα με τον Πλιάτσικα να τον σπρώχνει με το χέρι και ο διαιτητής να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δημητριάδης με τον Κολοβούρη να λέει… «όχι» και να κρατάει και πάλι ζωντανή την Παναχαϊκή.

Στο 75΄ ο Μασένα ρίχνει εκτός φάσης κουτουλιά στον Λαρέα με τον διαιτητή να είναι πολύ κοντά στην φάση και να αποβάλει με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα τον παίκτη των Χανιών που πήρε το δρόμο για τ’ αποδυτήρια.

Παρά το γεγονός ότι η Παναχαϊκή έπαιζε με τον παίκτη παραπάνω οι Κρητικοί κατάφεραν στο 78΄ να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Τριανταφυλλάκος που είχε μπει στην θέση του Πλέγα δύο λεπτά νωρίτερα εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κολοβούρη κάνοντας το 2-2.

Το παιχνίδι βρίσκεται στο 80΄ και όλα έδειχναν ότι θα τελειώσει με 2-2 και η Παναχαϊκή θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο οι Κρητικοί λογάριαζαν χωρίς τον «ξενοδόχο» και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αραβίδη.

Ο Τσερούτι δέχεται μια μπαλιά από τον Μουστακόπουλο την οποία στοπάρει με το στήθος με εκπληκτικό τρόπο δίνοντας την μπάλα στον Χρήστο Αραβίδη ο οποίος νίκησε από κοντά τον Κουτζαβασίλη κάνοντας το 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ. Ένα γκολ το οποίο πήρε τεράστια αξία με τους Πατρινούς να περνάνε στην 6η θέση μετά το στραβοπάτημα του Διαγόρα στην Ξάνθη με 2-0.

Ο πρώτος τελικός των «κοκκινόμαυρων» τελείωσε με θετικό πρόσημο και σειρά παίρνει ο δεύτερος, εντός έδρας και πάλι με αντίπαλο τον Εργοτέλη.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Καραπίτσος): Κολοβούρης, Πάνος, Πλιάτσικας, Larrea, Σταμόπουλος, Bruce (88′ Αργυρόπουλος), Ανάκογλου (82′ Γιούσης), Αραβίδης, Batrovic (63′ Μουστακόπουλος), Μασούρας (88′ Τσερούτι), Κουσκουνάς.

ΧΑΝΙΑ (Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Νίκολιτς, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Σωτηράκος (46′ Ουνγιαλίδης), Παναγιωτούδης (46′ Δημητριάδης), Πλέγας (76′ Τριανταφυλλάκος), Κάρλος, Κάσσος (60′ Μπραμπίγια), Βασιλόγιαννης, Διαμαντόπουλος (60′ Μασένα).

Επέστρεψε πιο δυνατός ο Κολοβούρης

Δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην επανεμφάνιση του έμπειρου τερματοφύλακα της Παναχαϊκής Ανδρέα Κολοβούρη. Κομβικό είναι το γεγονός πως ο Ανδρέας Κολοβούρης που μετά από τρία ματς, επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, κράτησε την Παναχαϊκή στο 0-0 και μάλιστα σε 2 περιπτώσεις.

Ο Πατρινός πορτιέρο έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις στο 7΄ όταν στο σουτ του Κάσου στο ύψος του πέναλτι, πέφτει και διώχνει σε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό, ο Πλέγας είναι μόνος του μέσα στη περιοχή και κάνει την προβολή αλλά ο Κολοβούρης έδιωξε εντυπωσιακά.

Το ίδιο έκανε και στην επανάληψη όταν ο έμπειρος «κίπερ» και ενώ η Παναχαϊκή ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 νίκησε από τα 11 βήματα τον Δημητριάδη.

Κοκκινόμαυρο δίδυμο στους σκόρερ

Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Παναχαϊκής βρίσκονται οι Χρήστος Αραβίδης και Νίκος Κουσκουνάς. Οι δύο έμπειροι επιθετικοί έφτασαν τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και είναι οι πρώτοι σκόρερ της Παναχαϊκής ενώ βρίσκονται στην 4η θέση στον συνολικό πίνακα των σκόρερ της Σούπερ Λιγκ 2.

AΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η Παναχαϊκή πέτυχε την πιο μεγάλη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και οι φίλαθλοι πανηγύρισαν έξαλλα στο τέλος. Μάλιστα κατά την αναχώρησή τους από το γήπεδο οι παίκτες γνώρισαν την αποθέωση από τους συγκεντρωμένους φιλάθλους που τους περίμεναν μπροστά στο λεωφορείο της ομάδας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement