Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γαύδος: Σπαραγμός για τη φοιτήτρια που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Η άγνωστη ιστορία της σύντομης ζωής της

Δημοσιεύθηκε

στις

Η άτυχη φοιτήτρια σκοτώθηκε στην αγαπημένη της Γαύδο, σε ένα τροχαίο που πάγωσε το νησί και την Κρήτη…

Λένε πως η Γαύδος ταυτίζεται με την Ομηρική Ωγυγία. Το νησί της νύμφης Καλυψούς η οποία «μάγεψε» τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του κρατώντας τους στο νησί για επτά ολόκληρα χρόνια. Και κάπως έτσι αισθάνονται πολλοί από όσους επισκέπτονται το νησί. Μαγεμένοι από τις ομορφιές και την μοναδική του ατμόσφαιρα.

Μια από αυτούς ήταν και η 27χρονη Κερκυραία, Κορίνα Λαβράνου, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία προερχόμενη από την Κέρκυρα, «μαγεύτηκε» σαν τον Οδυσσέα από την πρώτη φορά που επισκέφθηκε την Γαύδο.

Μάλιστα πριν από έναν χρόνο, στις 2 Ιουλίου 2020, η Κορίνα παρουσίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης την ερευνητική της εργασία με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός: μεθοδολογία σχεδιασμού βιώσιμης οικοτουριστικής μονάδας στη Γαύδο».

Η ίδια είχε γράψει για την ερευνητική της εργασία: “Η παρούσα εργασία ερευνά το φαινόμενο του τουρισμού. Με αφορμή την ποιότητα ζωής, όπως παράλληλα το σεβασμό ως προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθίσταται αναγκαία η εισχώρηση του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και άλλων βοηθητικών εννοιών,  στην ιδεολογία της δόμησης.”

Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην τελευταία της ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετέφερε την αγωνία της για το μέλλον του ακριτικου νησιού, γράφοντας: «Καλημέρα σε όλους, απ΄το όμορφο νησί που φωνάζει βοήθεια. Ακολουθεί ένα καλοκαίρι που η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει τη φέρουσα ικανότητα σε όλους τους τομείς και κατά βάση στον τομέα των υποδομών και αυτόν του Σεβασμού στον ‘Αλλον και στο Περιβάλλον. Οι αρμόδιοι φορείς, οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, όπως και για τις υπόλοιπες ανάγκες που κραυγάζει το νησί, και σαν αρχιτεκτονας και φυσιολάτρης, κάθε Ήπια ανάπτυξη να γίνεται με τρόπο Β Ι Ω Σ Ι Μ Ο».

Η γλυκιά Κορίνα που επέλεξε ως ψευδώνυμο στο προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα επώνυμο που καταλήγει σε –νακη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του flashnews.gr ζούσε στην Γαύδο τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο αποκατάστασης της υγείας της από τροχαίο ατύχημα και επιπλέον εκεί ήταν και μια αγαπημένη της φίλη.

Και είχε αποφασίσει να παραμείνει στο νησί που την «μάγεψε» και το αγάπησε. Μόνο που η μοίρα είχε άλλα σχέδια και αποφάσισε να την κρατήσει για πάντα στο νησί –  όχι το σώμα της – αλλά το πνεύμα της. Η 25χρονη Κορίνα ξεψύχησε το πρωί της Κυριακής μέσα στα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου σε γκρεμό λίγο πριν το χωριό Βατσιανά.

Ο Δήμος Γαύδου για την τραγωδία

«Ο αναπάντεχος χαμός μιας νεαρής και πολύ γλυκιάς κοπέλας στη Γαύδο, γέμισε θλίψη το νησί μας. Από την πρώτη στιγμή της είδησης του ατυχήματος εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο ώστε να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς ο χρόνος και η σοβαρότητα των τραυμάτων της κοπέλας δεν ήταν σύμμαχοί μας. Ως δημοτικό συμβούλιο εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στους οικείους της με την ευχή να μην υπάρξει άλλο θύμα τροχαίου στο νησί μας.»

Πηγή: flashnews.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement