Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ανάσα» στις Κλινικές, ασφυξία στις ΜΕΘ-Μειώνονται οι νοσηλείες.

Published

on

Σταδιακή αποκλιμάκωση της πίεσης στα νοσοκομεία της Πάτρας μαρτυρά ο αριθμός των νοσηλειών των περιστατικών Covid -19, ενώ τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στην Αχαΐα ήταν 74 σε σύνολο1.606 στη χώρα.

Ο μειωμένος αριθμός στην επικράτεια σχετίζεται με την υπολειτουργία των διαγνωστικών κέντρων, αν και οι ειδικοί εκτιμούν πως καταγράφεται πτωτική τάση της πανδημίας.
Σε τοπικό επίπεδο, οι εκτιμήσεις βάσει των στατιστικών μοντέλων που έδειχναν ότι η καμπύλη της πανδημίας θα αρχίσει να κατεβαίνει μετά τις 10 Απρίλη, φαίνεται να επιβεβαιώνονται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας χθες, στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας νοσηλεύονταν συνολικά 168 ασθενείς με λοίμωξη Covid -19, εκ των οποίων οι 35 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου πλέον δίνεται η πιο σκληρή μάχη για να σωθούν ζωές.
Οι κλινικές έχουν πάρει μια «ανάσα» καθώς οι νοσηλείες έχουν γίνει από τριψήφιες σε διψήφιες.
Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν μέχρι χθες το απόγευμα 76 ασθενείς στις Κλινικές Covid, ένα περιστατικό στην Παιδιατρική Κλινική και 26 ασθενείς στην ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 56 ασθενείς στις Κλινικές Λοιμώηεων και 9 στη ΜΕΘ Κορωνοϊού με τον αριθμό των εισαγωγών στην προχθεσινή εφημερία να ανέρχεται σε 12.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement