Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συμμαχία για την Υγεία και το λιανεμπόριο από το Επιμελητήριο και την 6η ΥΠΕ-Rapid tests προτού πιάσουν δουλειά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε από χθες η νέα δράση του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την Υγεία» που έχουν συνάψει οι δύο φορείς σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα διενεργούνται καθημερινά δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την πανδημία με rapid test στα μέλη του εμπορικού κόσμου και τους εμποροϋπαλλήλους της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν κάνει η 6η ΥΠΕ και το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο διάστημα από 8:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά οι έμποροι και το προσωπικό των επιχειρήσεών τους (με σειρά προτεραιότητας). Στη συνέχεια θα γίνεται ελεύθερη δειγματοληψία στους πολίτες.

«Συνεχίζουμε με την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ τις δειγματοληψίες με rapid test στους χώρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, προκειμένου να συνδράμουμε το ομαλό άνοιγμα της αγοράς από σήμερα. Τα rapid test διενεργούνται από δύο ομάδες και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να γίνεται έλεγχος στους καταστηματάρχες και το προσωπικό κάθε τοπικής επιχείρησης, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι και οι καταναλωτές» τόνισε ο κ. Μαρλαφέκας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέρχονται για rapid test μετά τις 11:00 π.μ., όταν θα ολοκληρώνονται οι δειγματοληψίες για τα μέλη του εμπορικού κόσμου και τους εμποροϋπάλληλους.

«Από τη Δευτέρα επεκτείναμε την συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Αχαΐας και προσωπικά με τον Πρόεδρό του, κ. Μαρλαφέκα, για τον έλεγχο των καταστηματαρχών και των εμποροϋπαλλήλων, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχουν ανάμεσά μας ασυμπτωματικά περιστατικά covid» δήλωσε ο κ. Καρβέλης και τόνισε ότι ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας τόσο για τα καταστήματα και το προσωπικό τους όσο και για το αγοραστικό κοινό.

.«Θεωρούμε ότι είναι μία κίνηση πολύ σημαντική που θα βοηθήσει στον έλεγχο της αγοράς και θα κάνει τον κόσμο να αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια. Ήταν μια δράση που την είχαμε σχεδιάσει από καιρό με το Επιμελητήριο Αχαΐας και εκτιμώ ότι συνέβαλε στην απόφαση που έλαβε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να ανοίξει η αγορά» επισήμανε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ο κ. Καρβέλης πρόσθεσε ότι ο χώρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας έχει επιλεγεί ως κεντρική δομή (παράλληλα με όλες τις δημόσιες υγειονομικές δομές), ώστε σε περίπτωση που διαπιστώνεται θετικό κρούσμα από τα self test να προσέρχεται ο πολίτης για επιπλέον εξέταση από τα στελέχη του ΕΟΔΥ.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς μέχρι 25 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναφορικά με τις εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το σχολικό έτος 2021-2022 έγινε γνωστό πως,

1. Την 1η Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφών μέσω μοριοδότησης η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου και αφορά νήπια ηλικίας 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
2. Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων θα συμμετέχει και φέτος στη δράση ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η φετινή Πρόσκληση με τα δικαιολογητικά και το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι η εγγραφή μέσω των voucher είναι εντελώς δωρεάν για τους ωφελούμενους.
Οι γονείς μπορούν να βρούνε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής και τα προγράμματα με voucher σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στην ιστοσελίδα: www.kodip.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φούντωσε εν κινήσει φορτηγό στην Περιμετρική

Δημοσιεύθηκε

στις

Φορτηγό έπιασε φωτιά την ώρα που ήταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα κατευθυνόταν προς την έξοδο του Γλαύκου για την Περιμετρική.

Σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μονοψήφια και πάλι η Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μονοψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο, με 8 νέες διαγνώσεις κορωνοϊού.

Δείτε πώς κατανέμονται τα 394 νέα κρούσματα στη χώρα

Περισσότερα
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα