Connect with us

Παναχαϊκή

Η διοίκηση της Παναχαϊκής έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει άμεσα το χτίσιμο για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μετά τη σπουδαία νίκη της Παναχαϊκής επί του ΑΟ Χανιά και τους 3 πολύτιμους βαθμούς, νομίζουμε πως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε η διοίκηση να πιάσει άμεσα δουλειά για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η πατρινή ομάδα με τους 28 βαθμούς που έχει αυτή την στιγμή ανεξάρτητα από το αν τελικά καταφέρει να μπει στα πλέι-οφ, έχει χτίσει μια σημαντική απόσταση από τις ομάδες που είναι στις τελευταίες θέσεις και έτσι επί της ουσίας έχει κλειδώσει την παραμονή της στην κατηγορία.
Ακόμα και στα πλέι-άουτ να βρεθεί η κοκκινόμαυρη ομάδα, θα χρειαστούν 2 θαύματα για να μην κερδίσει 1-2 παιχνίδια και να «κλειδώσει» και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.
Όποτε η ΠΑΕ Παναχαϊκή με τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Μπάρλο έχει μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσει άμεσα τον σχεδιασμό της ώστε η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο οχυρωμένη σε όλα τα επίπεδα.
Άλλωστε στη νέα Σούπερ Λιγκ 2, θα συμμετάσχουν περισσότερες ομάδες με την διαφαινόμενη αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος για την Παναχαϊκή η οποία καλείται να παρουσιαστεί πιο ισχυρή.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ
Αν ορισμένοι νομίζουν πως είναι νωρίς ακόμα για να ξεκινήσει το χτίσιμο, αυτό δεν ισχύει αφού είναι πολλές οι εκκρεμότητες που καλείται να τακτοποιήσει η διοίκηση του Γιώργου Μπάρλου η οποία πλέον με 1 χρονιά εμπειρία στην πλάτη της από την Σούπερ Λιγκ 2, μπορεί να αποφύγει ορισμένα από τα λάθη που έκανε φέτος.
Πάμε όμως να δούμε ορισμένες από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για το επόμενο διάστημα:
Πρώτο θέμα αν η διοίκηση θα επιστρέψει σε μοντέλο τεχνικού διευθυντή όπως έγινε πέρσι με το Νίκο Λουμπαρδέα ή όχι; Αν ναι, θα πρέπει πολύ σύντομα να βρεθεί αυτός που θα αναλάβει ώστε να ξεκινήσει σύντομα ο μεταγραφικός σχεδιασμός.
Τι θα γίνει με το θέμα προπονητή; Θα παραμείνει στο τεχνικό τιμ ο Χρήστος Καραπίτσος ή η ΠΑΕ θα δώσει τα κλειδιά σε ένα πιο έμπειρο προπονητή για την κατηγορία;
Τι θα γίνει με το ρόστερ, ποιοι παίκτες θα παραμείνουν από τη φετινή ομάδα και αν θα μείνει ο βασικός κορμός; Μπορεί αυτό να είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή όμως και η διοίκηση δεν είναι άσχημο να δει ποιοι παίκτες ταιριάζουν στη φιλοσοφία της Παναχαϊκής και μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως έχουβ ξεκινήσει οι εισηγήσεις.
Επίσης ένα ακόμα ζήτημα που καλό είναι να βρεθεί μια καλύτερη λύση είναι αυτό του υπεύθυνου επικοινωνίας καθώς μετά την αποχώρηση του δημοσιογράφου Γιώργου Σωτηρόπουλου, έχουν παρατηρηθεί κενά στο συγκεκριμένο κομμάτι παρά τις προσπάθειες που κάνει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Δημήτρης Γκαβέρας ο οποίος όμως έχει και με την προετοιμασία του φακέλου της αδειοδότησης της ΠΑΕ. Ένα ακόμα κομμάτι που χρήζει συζήτησης είναι και το αν η ΠΑΕ θα στελεχωθεί και με άλλα άτομα στο τιμ που θα βοηθούν στην καθημερινή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ανθρώπους που έχουν εμπειρία από την κατηγορία.
Όπως καταλαβαίνει κανείς είναι αρκετές οι εκκρεμότητες που πρέπει να δοθούν απαντήσεις από την διοίκηση της Παναχαϊκής η οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα ώστε αυτά τα ζητήματα να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τον επόμενο μήνα.
Άλλωστε είναι γνωστό πως οι ομάδες κτίζονται τον Μάιο και για αυτό το λόγο η κοκκινόμαυρη διοίκηση θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη αλλά και πιο ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
Από εκεί και πέρα η πατρινή ομάδα από σήμερα βλέπει την επόμενη μάχη, την Κυριακή με αντίπαλο τον Εργοτέλη όπου δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός από τη νίκη.
Σίγουρα είναι δύσκολο το έργο των κοκκινόμαυρων όμως η καλή ψυχολογία που υπάρχει στην ομάδα σε συνδυασμό με την έδρα, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για να έρθει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement