Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Συντάξεις: Αυξήσεις 150 ευρώ και αναδρομικά άνω των 3.000 ευρώ – Ποιοι και πότε θα τα πάρουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του επανυπολογισμού στις συντάξεις που θα λάβουν περίπου 500.000 συνταξιούχοι με 30 έτη και άνω ασφάλισης ξεκινά μετά το Πάσχα.

Για πάρα πολλούς, όπως δείχνουν τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία του επανυπολογισμού, οι αυξήσεις στις συντάξεις ξεπερνούν τα 150 ευρώ και τα αναδρομικά υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν ετοιμάσει τις μηχανογραφικές εφαρμογές που θα «τρέξουν» τους επανυπολογισμούς σε 1 εκατ. παλαιούς και νέους συνταξιούχους, οι οποίοι θα δουν τρεις αλλαγές στα ποσά που λαμβάνουν σήμερα:

Αύξηση ανταποδοτικής σύνταξης.
Μείωση της προσωπικής διαφοράς.
Καθαρή αύξηση στην τσέπη.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» από τους 1 εκατ. συνταξιούχους, που σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ έχουν συνταξιοδοτικό χρόνο άνω των 30 ετών και εμπίπτουν στον επανυπολογισμό σύνταξης με τους βελτιωμένους συντελεστές του νόμου 4670/2020, οι μισοί και πλέον θα έχουν αύξηση στην ανταποδοτική σύνταξη και μείωση προσωπικής διαφοράς, ενώ οι υπόλοιποι (περί τους 500.000) θα δουν την αύξηση να περνάει στην τσέπη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement