Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το Τaxisnet, ποιοι θα πάρουν επιστροφή

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κλειδώνουν» αυτήν την εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, τα τεκμήρια, τον φόρο εισοδήματος κ.α.. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το Τaxisnet, θα ανοίξει τις ηλεκτρονικές του πύλες μετά το Πάσχα, όπου 6,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Επίσης, για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων, το υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζει να επαναλάβει και φέτος το περσινό μοντέλο, το οποίο προβλέπει παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου, εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις και χορήγηση έκπτωσης φόρου στους φορολογούμενους που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Ειδικότερα, ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί, σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου σε οκτώ δόσεις, που υπό κανονικές συνθήκες, οι δόσεις αποπληρωμής για τα φυσικά πρόσωπα ήταν τρεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, ξεκινώντας με την πρώτη δόση από τον Ιούλιο, η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Τα δεδομένα των φορολογουμένων θα είναι προσυμπληρωμένα, ενώ όσα από τα επιδόματα δεν φορολογούνται θα καλύπτουν τεκμήρια.

Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου
Επιστροφές για φέτος θα έχουν όσοι θα έχουν όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 80%, ενώ οι συνολικές οφειλές προς την εφορία ανέρχονται σε 109,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, επιστροφή φόρου άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι θα προκύψει, αφού ολοκληρωθεί η υποβολή στην ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις λόγω των ανατροπών που προκάλεσε στα εισοδήματα η πανδημία του κορωνοϊού. Τα εκκαθαριστικά εκτιμάται ότι θα είναι μηδενικά για το 40% των φορολογουμένων, ενώ για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους θα «γράφουν» επιστροφή φόρου εισοδήματος.

www.newmoney.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement