Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Covid free τα Λύκεια-Μόνο οκτώ θετικά κρούσματα καθηγητών και μαθητών στην Αχαΐα- Έναρξη και με καταλήψεις

Published

on

Επιστροφή στα θρανία χθες για την συντριπτική πλειονότητα των μαθητών των Λυκείων της Αχαΐας, οι οποίοι εισερχόμενοι στα σχολεία τους επιδείκνυαν το αποτέλεσμα του self test.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θετικοί βρέθηκαν μόνο δύο εκπαιδευτικοί σε σύνολο 595, ενώ αντίστοιχα κατεγράφησαν και έξι θετικοί μαθητές σε σύνολο 5.800. Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων –οκτώ συνολικά- στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού της Αχαΐας και των καθηγητών είναι πολύ μικρός και καταδεικνύει πως τα Λύκεια στο Νομό είναι επί της ουσίας covid free. Ωστόσο τα τεστ θα επαναληφθούν την Τετάρτη, ώστε οι μαθητές να προσκομίσουν την βεβαίωση με το αποτέλεσμα και την Πέμπτη, καθώς όπως έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας, καθηγητές και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα.
Θυμίζουμε, ότι εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.
Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Εξ άλλου, μικρός αριθμός θετικών τεστ δηλώθηκε, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των δηλώσεων εκπαιδευτικών και μαθητών, σύμφωνα με συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σύμφωνα με την Αρ. Πελώνη συνολικά έγιναν 250.000 δηλώσεις αποτελεσμάτων Self-test εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 613 μαθητές και εκπαιδευτικοί (359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικοί).

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»
Ωστόσο η χθεσινή πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Λύκεια επεφύλαξε και καταλήψεις. Στην Αχαΐα τελούν υπό κατάληψη πέντε Λύκεια και συγκεκριμένα, των Δεμενίκων, το 6ο, το 7ο, το 11ο και 12ο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την ελλιπή λήψη μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς, οι οποίοι καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση δεν διάθεσε τα απαιτούμενα κονδύλια για να προστατέψει την υγεία μαθητών και καθηγητών.
Συγκεκριμένα, η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας χθες πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας, ενώ αύριο καλεί σε τηλεδιάσκεψη όλους τους καθηγητές προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάσης τους εν όψει και του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου. «Είμαστε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε και θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.
Αντίστοιχα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αύριο στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματίσει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ν. Αχαΐας. «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ως γονείς, ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η πολιτεία πέραν της δωρεάν χορήγησης των self-test μέσω των κονδυλίων που έχει εγκρίνει, που αλλού έχει συμβάλλει;

Ευχόμαστε το άνοιγμα των Λυκείων να ωφελήσει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου αλλά δυστυχώς πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει αντιστρόφως ανάλογα.

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, της ενίσχυσης τους για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια, εμβολιασμό των εκπαιδευτικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement