Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Στοίχημα» η επιβίωση- Τι λένε στην «Γ» εκπρόσωποι πρακτορειών ΟΠΑΠ που επαναλειτούργησαν μετά από 5,5 μήνες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πίσω από τα γκισέ βρέθηκαν και πάλι μετά από πεντέμισι μήνες οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ και στην Αχαΐα. Τα πρακτορεία επαναλειτούργησαν με αυστηρά μέτρα πρόληψης και υγιεινής, όπως:

•Μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πελατών: Ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός (1) πελάτη ανά 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος
•Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό του καταστήματος
•Τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων
•Μέχρι τρία άτομα στην αναμονή για το ταμείο
•Αντί για μετρητά, προτιμάμε τις ανέπαφες συναλλαγές
•Τοποθέτηση διαχωριστικών πετασμάτων μεταξύ των θέσεων των παικτών στα τερματικά αυτόνομης χρήσης opapbet.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας «με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των συνεργατών αλλά και των πελατών μας, εφαρμόζουμε αυξημένα μέτρα προστασίας στα καταστήματά μας. Παράλληλα, τα παιχνίδια μας επανέρχονται δυναμικά με συνεχόμενες κληρώσεις. Επιστρέφουμε με ασφάλεια στον αγαπημένο μας προορισμό διασκέδασης».
Με αφορμή την επαναλειτουργία τους η «Γ» κατέγραψε την κίνηση, αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των πρακτορείων.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός…»


«Τα πρακτορεία άνοιξαν μετά από πέντε και πλέον μήνες συνεχόμενης αδράνειας λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών στην Αχαΐα γιατί σε άλλες περιοχές τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το διάστημα που πέρασε ήταν μεγάλο και θεωρούμε ότι θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και να αποσυμφόρησουμε άλλες υπηρεσίες πληρωμών, τράπεζες, ΕΛΤΑ με τις πληρωμές μέσω της υπηρεσίας tora wallet που προσφέρει ο ΟΠΑΠ και με τους κανονισμούς που ισχύουν σε αυτές τις υπηρεσίες να λειτουργούσαμε και εμείς νωρίτερα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ: «Έχουμε αδικηθεί…»


«Επιτέλους ανοίξαμε και μπορούμε να εργαστούμε ώστε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας. Ο κλάδος μας έχει αδικηθεί πάρα πολύ και αυτό που έγινε τώρα θα μπορούσε να είχε γίνει από την 1η μέρα της έξαρσης της πανδημίας. Σε σύγκριση με άλλους ΚΑΔ τα πρακτορεία έχουν αδικηθεί πολύ, έχουμε μείνει εκτός από τις επιστρεπτέες και δεν έχουμε λάβει καμία οικονομική ενίσχυση. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να βοηθήσει και τον δικό μας κλάδο για να μείνουμε ζωντανοί και την επόμενη μέρα αφού και τώρα που ανοίξαμε, με τα μέτρα προστασίας, ο τζίρος μας θα είναι περιορισμένος».

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ: «Το στοίχημα να μείνουμε ανοικτοί»

«Οι πρώτες εικόνες είναι θετικές καθώς βλέπουμε τους πελάτες μας πάλι στα μαγαζιά μας είτε για να πληρώσουν λογαριασμούς, είτε για να δοκιμάσουν την τύχη τους.
Από εκεί και πέρα το στοίχημα είναι να μείνουμε ανοιχτοί, να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, κάτι που εμείς κάνουμε από την πρώτη στιγμή ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε ζωντανοί. Τόσους μήνες κλειστοί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει να μείνουμε ανοιχτοί αλλά και στη συνέχεια να ελαττωθούν τα μέτρα για να φιλοξενούμε περισσότερους πελάτες στα μαγαζιά μας».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΛΟΥΣΚΟΥΝΗΣ: «Κλειστοί εννέα από τους δώδεκα μήνες»

«Μετά από περίπου 5,5 μήνες κλειστοί επιτέλους ανοίξαμε και υποδεχόμαστε τον κόσμο ενώ αν βάλουμε και τους 3 μήνες που ήμασταν κλειστοί στο πρώτο λοκ νταουν, τότε είμαστε κλειστοί 9 από τους 12 τελευταίους μήνες.
Καταλαβαίνει κανείς ότι έχουν ανακύψει μεγάλα οικονομικά ζητήματα για τις επιχειρήσεις μας, καθώς όλο αυτό τον καιρό τα έξοδα έτρεχαν. Επίσης, ναι μεν ανοίξαμε, αλλά με τόσους περιορισμούς, δηλαδή χωρίς καθίσματα και με 1 άτομο αν 25 τετραγωνικά μέτρα, ο τζίρος θα είναι περιορισμένος. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να μην είμαστε αισιόδοξοι. Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας και ελπίζουμε πως σύντομα θα μπορούμε να έχουμε περισσότερους πελάτες».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Παλεύουμε με αισιοδοξία»

«Μετά από 5 μήνες και 5 μέρες ανοίξαμε πάλι τα καταστήματα μας και παρότι υπάρχουν αυστηρά μέτρα προστασίας, θα είμαστε πειθαρχημένοι.
Ελπίζουμε η πανδημία να μας επιτρέψει σύντομα να χαλαρώσουμε τα μέτρα αφού το πρόβλημα τζίρου θα είναι πολύ μεγάλο με 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα. Από εκεί και πέρα είμαστε αισιόδοξοι πως θα δουλέψουμε και θα καλύψουμε τα έξοδά μας για να μπορέσουμε να μείνουμε ζωντανοί».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σύντομα να βρούμε τον ρυθμό μας»

«Το θετικό είναι πως ανοίξαμε μετά από τόσο καιρό, όμως τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά. Χωρίς καθήμενους και το ωράριο μέχρι τις 8.30 το βράδυ, σημαίνει πως το δικό μας prime-time είναι περιορισμένο, ενώ ορισμένα μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας. Εκτιμώ πως αυτή η περίοδος θα είναι μεταβατική και για εμάς αλλά και για τους πελάτες μας.
Στόχος μας είναι να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μπορέσουμε σύντομα να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Γιατί μόνο αν ελαττωθούν τα περιοριστικά μέτρα θα βρούμε τον ρυθμό μας. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι, όμως επιμένω πως το σημαντικότερο αυτή την στιγμή είναι να παραμείνουμε ανοικτοί δεδομένης και της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην πόλη».

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement