Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστροφή σε χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία-Αν συνεχιστεί η σταθερή πορεία της πανδημίας στην περιοχή μας

Published

on

Τα σημάδια σταθεροποίησης που καταγράφει η πορεία της πανδημίας στην Αχαΐα, όπως άλλωστε ανέφερε χθες από την Πάτρα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανοίγουν ένα ακόμα παράθυρο ελπίδας.

Αυτό διότι εαν σταθεροποιηθούν και τις επόμενες ημέρες οι αριθμοί στα σημερινά επίπεδα, σταδιακά από το τέλος της εβδομάδας ή την αρχή της επόμενης θα ξεκινήσουν ορισμένα τακτικά χειρουργεία.

Λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δέχονταν εδώ και αρκετές εβδομάδες η ΜΕΘ και οι κλινικές Covid στο ΠΓΝΠ, γίνονται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη πίεση στις λίστες αναμονής.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της Επιτροπής Covid και αποφασίστηκε πως θα ανοίξουν σταδιακά χειρουργικές αίθουσες, ενώ δεν αποκλείεται να επιτραπούν από την ερχόμενη εβδομάδα και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα οποία έχουν «παγώσει» εδώ και δύο μήνες.

Όλα αυτά βέβαια, εφόσον – όπως τονίστηκε- οι αριθμοί δεν θα αυξηθούν ούτε στην κοινότητα, ούτε στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Χθες, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 72 ασθενείς στις Κλινικές Covid, ένα περιστατικό στην Παιδιατρική και 27 στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Αγ. Ανδρέας» 63 ασθενείς στις Κλινικές και 9 στην ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement