Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Φουντώνουν» οι καταλήψεις-Αυξήθηκε ο αριθμός των Λυκείων που παραμένουν κλειστά στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων ξεκίνησαν και οι πρώτες καταλήψεις σχολείων από τους μαθητές.
Ο αριθμός των Λυκείων σε επίπεδο χώρας είναι μικρός, αλλά υπάρχει κλίμα επέκτασης αυτής της μορφής κινητοποιήσεων, για τις επόμενες ημέρες.

Στην Πάτρα την Δευτέρα δεν λειτούργησαν λόγω κατάληψης πέντε Λύκεια, ενώ χθες επτά. Συγκεκριμένα κλειστά ήταν χθες τα Λύκεια: Δεμενίκων, 6ο, 7ο, 11ο, 12ο, 2ο και Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών.
Τα αιτήματα που προβάλλονται επικεντρώνονται στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων κατά του κορωνοϊού, αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων καθώς και της Τράπεζας Θεμάτων.

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑΣ- ΜΠΟΝΑΝΟΣ
Χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέα Ζέρβα επισκέφθηκαν το Λύκειο Ρίου και είχαν συνάντηση με μαθητές, αλλά και την Λυκειάρχη κα Αλεξανδρόπουλου.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπονάνος «μια δύσκολη εξίσωση καλείται να λύσει η εκπαιδευτική κοινότητα , να επανέλθει στις τάξεις που προσφέρουν κοινωνικοποίηση και συναισθηματική κάλυψη και παράλληλα να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο , μαζί με την απόκτηση γνώσεων. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά σίγουρα υπάρχει η φλόγα της παιδείας που καίει και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές. Ήθελα να είμαι κοντά σε αυτούς τους αληθινούς μαχητές στα πρώτα βήματα της επανένταξης στο σχολικό περιβάλλον. Συνομίλησα με μαθητές με καθηγητές, με τους αυριανούς ακαδημαϊκούς πολίτες, με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής παιδείας, άκουσα τις αγωνίες τους, την καθημερινή μάχη που δίνουν για να κατακτήσουν τα όνειρα τους, τις σκέψεις τους, τους φόβους τους, αλλά κυρίως όπως τους τόνισα χτίζουν τώρα τις αναμνήσεις τους που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους την ζωή. Κανένας μαθητής στην τάξη μόνος του, κανείς δεν πρέπει να μένει πίσω από την παρέα της τάξης , κανένας στην γωνία. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από την αλληλεγγύη , την ενότητα ιδιαίτερα σε αυτές της ηλικίες που οι παραστάσεις που θα αποκτήσουν, θα σημαδέψουν τα βήματα τους σε έναν κόσμο που στην γενιά τους φέρθηκε σκληρά με την υγειονομική κρίση».

Ροή ειδήσεων

Advertisement