Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Άνοιξε» το κράσπεδο-Σοβαρό πρόβλημα στο λιμανάκι των Αλυκών που εγκυμονεί κινδύνους για τους επαγγελματίες αλιείς

Published

on

Αντιμέτωποι μ’ ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι επαγγελματίες αλιείς στις Αλυκές.
Το τσιμέντο στο οποίο έδεναν τα καϊκια τους άνοιξε στη “μέση”, ενώ σε αρκετά σημεία έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η δουλειά τους και να υπάρχει κίνδυνος τόσο για τους ίδιους, όσο και για τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό.

Για να έχουν πρόσβαση στο λιμάνι χρησιμοποιούν ξύλινες τάβλες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.
Οι επαγγελματίες αλιείς ζητούν άμεσα την επέμβαση των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποκατάσταση της ζημιάς, εκφράζοντας φόβους πως η διάβρωση στο τσιμέντο θα συνεχιστεί και θα αποκλειστούν εντελώς από τα καϊκια τους, αφού δεν θα έχουν καμία πρόσβαση.
Φ. ΛΙΑΚΟΣ: ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ
Στο θέμα παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας, Φίλιππος Λιάκος, αναφέροντας πως «βρέθηκατο Λιμανάκι των Αλυκών και ειλικρινά αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Έχουν μείνει στο έλεος του Θεού οι ψαράδες του χωριού γιατί απλούστατα, εδώ και χρόνια, κανείς μα κανείς όμως, δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Οι άνθρωποι εκεί ζουν τις οικογένειές τους από το ψάρεμα και ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πώς μέχρι σήμερα, υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες μπορούν και ανταποκρίνονται. Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τη μπούκα, η οποία μονίμως φράζει με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η είσοδος των καϊκιών. Οι υποδομές είναι σαθρές και επικίνδυνες, για τους αλιείς, τους εργαζόμενους εκεί αλλά και τους κατοίκους του χωριού. Λιμάνι χωρίς φάρο; Κι όμως! Οι ψαράδες τη νύχτα κουμαντάρουν στα “τυφλά” τα καΐκια τους. Στη συζήτησή μας, κατάλαβα ότι ήδη έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές. Σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, το χωριό τείνει να εξαφανιστεί από το χάρτη. Ένα από τα ιστορικά ψαροχώρια της Ελλάδας θα χαθεί και οι διοικούντες σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοιτούν ως παρατηρητές! Οι υποσχέσεις πολλές. Οι επισκέψεις αυτοδιοικητικών, βουλευτών, δημάρχων, δημοτικών συμβούλων ακόμη περισσότερες. Αποτέλεσμα… μηδέν! Ακούω συνέχεια για την εμπλοκή της Κτηματικής Υπηρεσίας. Μήπως θα πρέπει να το πάμε ένα βήμα παραπέρα; Και όποιοι έχουν επιχειρήσει να το προχωρήσουν γιατί πάντα κάτι βρίσκεται και “παγώνει” το αίτημα προς την Κτηματική για παραχώρηση του χώρου στον Δήμο; Θα ακούμε λοιπόν συνέχεια αυτό, ή θα βάλουμε τέλος σε ένα “σήριαλ” που παίζεται εις βάρος συμπολιτών μας, επαγγελματιών αλιέων που επιμένουν να ζουν τις οικογένειές τους μένοντας και παλεύοντας για την αναβάθμιση του τόπου τους;».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement