Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυλαία στην Πρυτανεία με φραστικό επεισόδιο-“Στόχος” φοιτητών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Έληξε η τριήμερη κατάληψη του Α’ Κτιρίου της Πρυτανείας με πορεία Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλόγων Μελών ΔΕΠ / Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών, εντός της περιοχής των κτιρίων της Πρυτανείας.

Η κατάληψη έληξε με επίλογο την πορεία που πραγματοποιήθηκε ομαλά, ως αντίδραση στο νόμο που έχει ψηφιστεί για τα πανεπιστήμια. Με συνθήματα κατά του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου του Υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει μια πλειάδα μέτρων που έρχονται σε αντίθεση με μεγάλη μερίδα φοιτητών, όπως η ύπαρξη αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, τα εργατικά δικαιώματα των αποφοίτων, οι βάσεις κ.α. ολοκληρώθηκε η πορεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το “παρών” που έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Μάρκου στην κατάληψη, προκάλεσε την αντίδραση μερίδας φοιτητών που του επιτέθηκαν φραστικά, θεωρώντας-όπως είπαν-την παράταξή του «υπεύθυνη και υπόλογη για τον νόμο Γαβρόγλου» και παράλληλα τον κατηγόρησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ΝΔ αφού ψηφίζει τα ν/σ της.
“Χρειάζεται θράσος να έρχεται στις κινητοποιήσεις μας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχετε δικαίωμα να είστε εδώ. Εσείς ψηφίζετε 1 στα 3 νομοσχέδια που κατεβάζει η ΝΔ και έρχεσθε να βγείτε μπροστά στον αγώνα που δίνουμε. Ο λαός και η νεολαία θα σταθεί απέναντι”, ανέφεραν.
Τ.Γ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement