Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Γραφές της Επανάστασης»-Συνεχίζονται τα γυρίσματα για τα θεατρικά αναλόγια με θέμα την Εθνική παλιγγενεσία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται τα γυρίσματα για την παράσταση με τίτλο “Γραφές της Επανάστασης” που ετοιμάζει αυτό το διάστημα το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με έμπνευση από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Πρόκειται για Θεατρικά Αναλόγια με θέμα την Εθνική παλιγγενεσία που σκηνοθετεί ο Πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γεωργαλάς που θα είναι και αφηγητής ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια Video έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης ταινιών όπως ο «Παράδεισος» και η «Κληρονόμος», Παναγιώτης Φαφούτης και ο Χρήστος Ορτέντζιο.

Οι ημερομηνίες που οι «Γραφές της Επανάστασης» θα προβληθούν διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση από το κοινό αλλά πιθανόν και τηλεοπτικά, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται οι παραστάσεις να ξεκινήσουν προς τα τέλη Απριλίου, πριν το Πάσχα και όλο το Μάιο.

Παίζουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Παντελάκη και Γεράσιμος Σοφιανός ενώ συμμετέχουν και οι μουσικοί Σταύρος Ξιούρας, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Τα γυρίσματα λαμβάνουν χώρα στα εξής σημεία: Θέατρο Μπάρρυ, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Εγκαταστάσεις Achaia Clauss και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών.
Φωτογραφίες προβών: Κώστας Καιμακάς, Φαύστα Φρατζή.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και οι πρόβες για τη νέα παραγωγή του σχήματος Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έχει τον τίτλο «Ελευθερία, Ο Ύμνος των Ελλήνων» όπου τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία έχει αναλάβει ο Πατρινός ηθοποιός Χρήστος Στρέπκος. Η παράσταση που προορίζεται να παιχθεί σε ανοιχτούς χώρους το ερχόμενο καλοκαίρι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, βασίζεται στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και στον «Ύμνο στην Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου και ανεβαίνει λόγω των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και έχει την έγκριση και στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement