Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Τη Μ. Τετάρτη ξεκινούν τα πλέι-οφ/πλέι-άουτ και η Παναχαϊκή θα δώσει 7 παιχνίδια σε 1 μήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Στην τελική ευθεία μπαίνει σιγά-σιγά η φετινή αγωνιστική περίοδο της Σούπερ Λιγκ 2 και όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, έτσι και η Παναχαϊκή θα κινηθεί και σε αυτό το κομμάτι σε ρυθμούς ΝΒΑ προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις μέχρι τις 20 Μαΐου που θα πρέπει να δηλωθεί πρωταθλητής αλλά και η ομάδα που θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου με την ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1.

Όπως και οι υπόλοιποι, έτσι και η πατρινή ομάδα θα δώσει 7 παιχνίδια σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα αφού εκτός από τις 2 τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, θα γίνουν σύντομα και οι πέντε αγωνιστικές είτε των πλέι-οφ, είτε των πλέι-άουτ της Σούπερ Λιγκ 2.
Εκτός από τις 2 τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, έχουν καθοριστεί και οι ημερομηνίες για τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ τα οποία θα διεξαχθούν κανονικά όπως προβλέπεται στην προκήρυξη.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλέι οφ ξεκινούν πριν από το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη, ακριβώς μια εβδομάδα μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ενώ οι παίκτες θα κάνουν Πάσχα στο γήπεδο με προπονήσεις, αφού η 2η αγωνιστική έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη του Πάσχα και η 3η την Κυριακή του Θωμά.
Μόνο την Τετάρτη 12 Μαΐου θα υπάρχει ένα κενό για τυχόν διεξαγωγή κάποιου αναβληθέντος για οποιονδήποτε λόγο αγώνα και οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν την Κυριακή 16 και την Τετάρτη 19 Μαΐου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές και μπορεί για τηλεοπτικούς κυρίως λόγους να αποκλίνουν κατά μια ημέρα (να διεξαχθούν δηλαδή κάποιοι αγώνες Σάββατο αντί για Κυριακή και κάποιοι Τρίτη ή Πέμπτη αντί για Τετάρτη).
Αυτό σημαίνει πως η Παναχαϊκή θα πρέπει να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για να ανταποκριθεί στα συνεχόμενα παιχνίδια που θα γίνουν και εν μέσω της περιόδου του Πάσχα, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να δοθεί βάρος και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.
Αναλυτικά, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πλέι οφ ή πλέι άουτ με συμμετοχή και της Παναχαϊκής:
21η αγωνιστική: 18 Απριλίου: Παναχαϊκή- Εργοτέλης
22η αγωνιστική: 21 Απριλίου: Ξάνθη-Παναχαϊκή
1η αγωνιστική πλέι-οφ/άουτ: Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου
2η αγωνιστική πλέι-οφ/άουτ: Τετάρτη 5 Μαΐου
3η αγωνιστική πλέι-οφ/άουτ: Κυριακή 9 Μαΐου
4η αγωνιστική πλέι-οφ/άουτ Κυριακή 16 Μαΐου
5η αγωνιστική πλέι-οφ/άουτ: Τετάρτη 19 Μαΐου.
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
Από εκεί και πέρα η πατρινή ομάδα ανεβάζει στροφές για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Εργοτέλη όπου δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός από τη νίκη.
Άλλωστε η Παναχαϊκή έχει πολλούς λόγους για το τρίποντο, να κάνει ένα ακόμα βήμα για την εξάδα, να σημειώσει για πρώτη φορά 2 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και φυσικά το γόητρο απέναντι σε μια ομάδα που είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία.
Στα αρνητικά είναι πως η ομάδα του Καραπίτσου θα αγωνιστεί χωρίς τον Αποστολόπουλο ο οποίος και στη χθεσινή προπόνηση στην Οβρυά ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας και έτσι κατά 99% θα είναι εκτός μάχης ενώ θυμίζουμε πως δεν υπολογίζεται και ο Λαρεά που είναι τιμωρημένος.
*Πριν από τη σημερινή προπόνηση στο γήπεδο της Αγυιάς, αναμένονται τεστ covid-19 για όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement