Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Παράσταση” διαμαρτυρίας των δικηγόρων της Πάτρας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

«Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας οι δικηγόροι της περιοχής μας, μετά από απόφαση της συνεδρίασης της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης- Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη» για την διεκδίκηση των αιτημάτων που έχει θέσει με τις αποφάσεις της η Ολομέλεια, θεσμικών και οικονομικών.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας».

Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε εκτέλεση της από 12.3.2021 απόφασης της Ολομέλειας για την οργάνωση δράσης «Ημέρες πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων», καλεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρουν, διαμαρτύρονται «για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου».

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement