Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Οι προτάσεις του Β. Λιόλιου για ΕΟΚ, Εθνικές ομάδες και πρωταθλήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου «Δώσε Πάσα», με επιστολή της στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ της οποίας είναι μέλη, τόνισε την ανάγκη για άμεσες αποφάσεις σε επείγοντα θέματα όπως είναι η επαναλειτουργία των Ακαδημιών των σωματείων αλλά και η σωστή οργάνωση των Εθνικών ομάδων εν όψει των υποχρεώσεών τους.

 

Θυμίζουμε ότι οι εκλογές για την προεδρία της ΕΟΚ αναμένονται να διεξαχθούν στις 30 Μαΐου με φυσική παρουσία σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Η επιστολή του «Δώσε Πάσα»:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, βάσει της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία διοριστήκαμε μέλη της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ, πέρα από το κύριο μέλημα μας που είναι η διενέργεια Αρχαιρεσιών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, όπως προβλέπεται και από την ισχύουσα νομοθεσία, είναι σημαντικό να επιληφθούμε και επί άλλων ζητημάτων που θεωρούνται επείγοντα.

Παρά το γεγονός, δηλαδή, ότι εγείρονται πλέον πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα διαδικαστικά ζητήματα που σχετίζονται με τη Γενική Συνέλευση και τη διαδικασία των Αρχαιρεσιών δεν θέλουμε να υπεισέλθουμε σε αυτό, αλλά κυρίως σε όσα ζητήματα οφείλουμε υπεύθυνα ως Προσωρινή Διοίκηση να δώσουμε άμεσες λύσεις. Τα φλέγοντα αυτά ζητήματα που ταλανίζουν το άθλημα είναι πολλά και πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, καλούμαστε να μεριμνήσουμε ως προσωρινή Διοίκηση για τα κάτωθι επείγοντα θέματα:

• Άμεση επαναλειτουργία των ακαδημιών των Σωματείων παράλληλα με το άνοιγμα των αντίστοιχων σχολικών ηλικιακών ομάδων με τη χρήση του self test και του Υγειονομικού πρωτοκόλλου στη βάση του Μαΐου του 2020.

• Επανέναρξη προπονήσεων κλιμακίων Ενώσεων και επίλεκτων Αθλητών και Αθλητριών.

• Συνέχιση των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων (παίδων, κορασίδων, εφήβων και νεανίδων) και ολοκλήρωση των Πανελληνίων Διοργανώσεων στις αναπτυξιακές ηλικίες.

• Προγραμματισμός για τη σωστή προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών για το Πανευρωπαϊκό που ξεκινάει στις 17 Ιουνίου.

• Προγραμματισμός για τη σωστή προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά, καθώς και όλων των υπολοίπων Εθνικών Ομάδων.

• Κατάθεση υγειονομικού πρωτοκόλλου στη ΓΓΑ για την κατ΄ εξαίρεση συγκέντρωση και προετοιμασία των μικρών Εθνικών Ομάδων ανδρών και γυναικών, καθώς αυτοί οι αθλητές-τριες, βρίσκονται σε διαρκή αποχή λόγω μη διεξαγωγής των πρωταθλημάτων τους, με άμεσο κίνδυνο την αποτυχία στις διοργανώσεις, λόγω ελλιπούς προετοιμασίας και με κίνδυνο υποβιβασμού στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της FIBA στην Β΄ κατηγορία.

• Αλλαγή ημερομηνιών της νέας αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, σχετικά με τις μετεγγραφές αλλά και των ημερομηνιών των γενικών και ειδικών προκηρύξεων. Είναι σημαντική η αλλαγή των ημερομηνιών, ώστε η νέα Διοίκηση να ορίσει τα νέα δεδομένα, όπως για παράδειγμα σε οικονομικό επίπεδο τον άμεσο συμψηφισμό όλων των χρημάτων που έχουν δώσει τα Σωματεία για τη φετινή χρονιά με μελλοντικές οικονομικές απαιτήσεις, την πιθανότητα άμεσης κατάργησης των χρημάτων που καταβάλουν τα Σωματεία για δελτία, αυτοκόλλητα, μεταγραφές μετά από διαβούλευση και με τις Ενώσεις κλπ, την τροποποίηση χρονικών περιόδων και αριθμού μετεγγραφών ανά κατηγορία και ηλικία.

• Συζήτηση και λήψη απόφασης για τα Πρωταθλήματα Β’ και Γ Εθνικής αλλά και τα Τοπικά Πρωταθλήματα για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

• Διαβούλευση με τα σωματεία της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών με αντίστοιχη πρόταση της Α2 ανδρών. Δηλαδή όσα Σωματεία το επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα βάσει νέας τροποποιημένης προκήρυξης και όσα Σωματεία δεν το επιθυμούν να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη.

• Συζήτηση και λήψη απόφασης για το ζήτημα των αθλητριών και αθλητών γεννηθεισών/γεννηθέντων το έτος 2003 και για την πιθανότητα αγωνιστικής συμμετοχής τους για άλλη μία αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα νεανίδων και εφήβων. Η συζήτηση επί του θέματος κρίνεται εύλογη, καθότι επί της ουσίας οι αθλήτριες και αθλητές κάτω των 18 ετών δεν έχουν αγωνισθεί για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

• Ενημέρωση για τα ζητήματα που προκύπτουν από την ανάληψη της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Νεανίδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου 2021.

Ως Δ.Σ. της προσωρινής διορισμένης Διοίκησης οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την επίλυση και άλλων επειγόντων ζητημάτων που πιθανόν να προκύψουν. Δυστυχώς, καλείται σήμερα το μπάσκετ να συνεχίσει το δρόμο του, έχοντας να αντιμετωπίσει τις χειρότερες δυνατές συνθήκες».


Ροή ειδήσεων

Advertisement