Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ασθένησαν» λόγω κρουσμάτων-Καταλήψεις σε Λύκεια της Αχαΐας, τέσσερα τμήματα μένουν κλειστά

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερα τμήματα δύο Λύκεια της Πάτρας έκλεισαν από χθες εξαιτίας θετικών κρουσμάτων σε μαθητές, οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα είχαν επιστρέψει στα σχολεία τους με αρνητικά self test, όμως τις επόμενες ημέρες παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί.

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στα θρανία και στην δια ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί να «αποκοπεί» από την πανδημία, η οποία εξακολουθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Αχαΐα. Χθες, οι μαθητές έπρεπε να επιδείξουν το δεύτερο κατά σειρά self test το οποίο πραγματοποίησαν στα σπίτια τους, ενώ την Δευτέρα θα είναι ο επόμενος έλεγχος.
Την ίδια ώρα συνεχίστηκαν και χθες οι καταλήψεις σε Λύκεια της Πάτρας. Συνολικά επτά σχολεία έμειναν κλειστά και οι μαθητές συνέχισαν τα μαθήματά τους μέσω της τηλεκπαίδευσης.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, προκάλεσαν μία σειρά από fake news, που τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.
Σύμφωνα με τις διαδικτυακές αυτές φήμες σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί δεύτερη φορά θετικός σε Self test μπαίνει σε «δομή covid”.
Η διακίνηση τέτοιου είδους πληροφοριών κινητοποίησε άμεσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που προχώρησε στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με ερευνώμενο αδίκημα τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΗΤΕΡΑ
Συνελήφθη η μητέρα που υπέβαλε μήνυση κατά των εκπαιδευτικών επειδή ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο, χωρίς βεβαίωση self test.
Αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασία επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό

Ροή ειδήσεων

Advertisement