Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ιάκωβος Τσούνης: ο μέγας ευεργέτης- Της Αμαλίας Κουσαδιανού (*)  

ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ιάκωβος Τσούνης. Λάτρης της Ελλάδας και μέγας ευεργέτης. Μία κατηγορία ανθρώπων, προς εξαφάνιση πια. Δώρισε το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας του!  Ο πρόσφατος θάνατός του χαρακτηρίστηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ως «ημέρα πένθους» για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον είχε παρασημοφορήσει με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής. Ο άνθρωπος αυτός είχε υπογράψει μια επιστολή του προς την Εφημερίδα  «Εστία» ως «ένας μικρός κι ασήμαντος ανθρωπάκος, αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821». Αυτός, ο ευπατρίδης, που υπήρξε μέγας!  Σε όλα!

Αυτόν τον Ιάκωβο Τσούνη, απαξίωσε να τιμήσει όπως του έπρεπε, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Και παρά τα σχετικά ερωτήματα της αντιπολιτευόμενης παράταξης του Ν. Παπαδημάτου, ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης δεν απάντησε ποτέ!!

Μια αρνητική συμπεριφορά που προκαλεί θλίψη αλλά και ερωτηματικά. Ο Κ. Πελετίδης είναι γνωστός στην πατραϊκή κοινωνία για το ήθος του, ως ανθρώπου και ως γιατρού. Πώς επέτρεψε την απαράδεκτη αυτή παράλειψη; Μήπως ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του αγνόησαν τον μεγάλο ευεργέτη επειδή ήταν και εφοπλιστής; Άρα εκπρόσωπος του «κεφαλαίου» και συνεπώς «εχθρός του λαού». Ένα κεφάλι που εξείχε. Οπότε το «κόβουμε», λέει η προπαγάνδα. Η οποία ωστόσο σιώπησε όταν εκλέχτηκαν ως δημοτικοί άρχοντες οι ίδιοι που την χρησιμοποιούν!!  Και βεβαίως παράβλεψε το γεγονός ότι η νίκη τους προήλθε και από τις ψήφους των νεοδημοκρατών. Τους εκφραστές δηλαδή του «κεφαλαίου»!! Γλυκύτατη, γαρ, η εξουσία!

Ο Ιάκωβος Τσούνης «έφυγε» υπέρλαμπρος μέσα από την απλότητά του αλλά και μέσα από την πλήρη ζωή του. Οι άλλοι θα μείνουν στη συνείδηση της πατραϊκής κοινωνίας ως ψυχικά μίζεροι και με χαρακτηριστικό τους την απουσία κριτικής ικανότητας.

Κάποτε τα προσωπεία πέφτουν και αποκαλύπτονται οι άνυδρες, άγονες και αβαρείς ιδεολογίες που στοχεύουν στη χειραγώγηση της μάζας και στην ουσία παραμερίζουν τον Άνθρωπο. Κι αυτή τη φορά απαξίωσαν  «έναν μικρό και ασήμαντο ανθρωπάκο», τον Ιάκωβο Τσούνη. Έναν «ανθρωπάκο» μέγα!

Η απαξίωση, τους επιστρέφεται αμείλικτα!

(*)  Πτυχιούχος Φιλοσοφίας – Συγγραφέας


Ροή ειδήσεων

Advertisement