Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενδιαφέρον και για το Δρέπανο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Για την ουσιαστική αναβάθμιση του Δρεπάνου  Αχαΐας εργάζεται πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας  Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις του περιστρέφονται γύρω από τρεις άξονες την περιβαλλοντική εξυγίανση, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης.

Πρώτον, ξεκίνησε η επίλυση ενός μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος, αυτού της συλλογής και της απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων αμιάντου και η εξυγίανση – αποκατάσταση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων της «ΑΜΙΑΝΤΙΤ» στο Δρέπανο. Δεύτερον, ο κ. Ζαΐμης πρόσφατα επισκέφθηκε ένα από τα αρχαιότερα σχολεία της Αχαΐας, και ίσως και της χώρας, το ιστορικό σχολαρχείο (από το 1902) τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού που πρέπει να μείνει «ζωντανός» σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό , Επιμορφωτικό & Αθλητικό Σύλλογο Δρεπάνου.

Τρίτον, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας  Έρευνας και Καινοτομίας προχωρά εντατικά σχέδιο  ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα, αλλά εγκαταλειμμένα σημεία της χώρας. Μάλιστα, ο κ. Ζαΐμης έχει αναφέρει και τη δυνατότητα να μετατραπεί η περιοχή σε σημείο διεξαγωγής παγκόσμιων πρωταθλημάτων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement