Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενδιαφέρον και για το Δρέπανο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Για την ουσιαστική αναβάθμιση του Δρεπάνου  Αχαΐας εργάζεται πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας  Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις του περιστρέφονται γύρω από τρεις άξονες την περιβαλλοντική εξυγίανση, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης.

Πρώτον, ξεκίνησε η επίλυση ενός μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος, αυτού της συλλογής και της απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων αμιάντου και η εξυγίανση – αποκατάσταση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων της «ΑΜΙΑΝΤΙΤ» στο Δρέπανο. Δεύτερον, ο κ. Ζαΐμης πρόσφατα επισκέφθηκε ένα από τα αρχαιότερα σχολεία της Αχαΐας, και ίσως και της χώρας, το ιστορικό σχολαρχείο (από το 1902) τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού που πρέπει να μείνει «ζωντανός» σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό , Επιμορφωτικό & Αθλητικό Σύλλογο Δρεπάνου.

Τρίτον, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας  Έρευνας και Καινοτομίας προχωρά εντατικά σχέδιο  ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα, αλλά εγκαταλειμμένα σημεία της χώρας. Μάλιστα, ο κ. Ζαΐμης έχει αναφέρει και τη δυνατότητα να μετατραπεί η περιοχή σε σημείο διεξαγωγής παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι μαζικές παρουσίες σε κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και ο Μ. Αλέξανδρος- “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

-«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις».

Η φράση αυτή αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο και λέγεται για κάποιον που παραβιάζει ο ίδιος τις αρχές του, που τα λόγια του με τις πράξεις του παρουσιάζουν μία ανακολουθία, που άλλα λέει κι άλλα κάνει.

Κάποιοι τη θυμήθηκαν πρόσφατα με αφορμή μαζικές παρουσίες σε δυσάρεστο κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και φυσιολογικά απόρησαν: Πώς εξασφαλίστηκαν οι μετακινήσεις, καθώς ισχύει η απαγόρευση; Ακόμη και οι συμμετέχοντες, που συνήθως και βαρύγδουπα απευθύνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων, τα παραβιάζουν οι ίδιοι;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξανά στο ΠΓΝΠ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Παλαιοκώστας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ καθώς κρίθηκε για δεύτερη φορά αναγκαία μέσα σε λίγες ημέρες η μεταγωγή του Νίκου Παλαιοκώστα από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στο ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr ο βαρυποινίτης παρουσίασε υψηλή πίεση, εξετάστηκε από τους γιατρούς του σωφρονιστικού καταστήματος και αποφασίστηκε,  η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραμένει σταθερή η Αχαΐα-Ξανά διψήφια η Αιτωλοακαρνανία-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταθερός παραμένει ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Αχαΐα για ακόμη ένα 24ωρο, με 49 νέες μολύνσεις να αφορούν το νομό. Αντίθετα επίκεντρο της διασποράς στη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί η Αιτωλοακαρνανία με 107 νέες διαγνώσεις, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η καταναμή:

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα