Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα της Ιταλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Ιταλία αποφασίστηκε σταδιακά η επιστροφή του κόσμο στις κερκίδες των άδειων, λόγω Κορονοϊού, γηπέδων.
Η ποδοσφαιρική Ιταλία παίρνει τη ζωή της στα χέρια της, με τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις κερκίδες των γηπέδων. Ο Κορονοϊος μένει σταδιακά στο παρελθόν για την χώρα.

Η Κυβέρνηση της χώρας έλαβε την οριστική απόφαση για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα. Ειδικότερα, από την 1η Μαΐου θα δοθεί δυνατότητα για είσοδο 1.000 φιλάθλων στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Μάλιστα, αποφασίστηκε η παρουσία 500 θεατών σε όλα τα κλειστά γήπεδα της χώρας.

Για τα πρωταθλήματα της χαμηλότερης εγχώριας κατηγορίας, οι ομάδες μπορούν να επιτρέψουν την είσοδο στους οπαδούς στο 25% της συνολικής χωρητικότητας των γηπέδων τους.

Η σχετική σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα σύμφωνα με το italy24news αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στην «κίτρινη ζώνη» των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η επιστροφή του κόσμου πλησιάζει και στη Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, μετά το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που ανακοίνωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, ο πρόεδρος της πορτογαλικής λίγκας, Πέδρο Προένσα, έκανε γνωστό μέσω Facebook ότι θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τις 19 Απριλίου.

«Ελπίδα. Είναι αυτό που νιώθουμε όταν παρακολουθούμε τη δημόσια επικοινωνία της κυβέρνησης! Πριν από ένα χρόνο, πήραμε την απόφαση, πιο δύσκολη από τότε που είμαστε στη λίγκα, να αναστείλουμε τους επαγγελματικούς αγώνες. Βλέπουμε το μέλλον και πιστεύουμε ότι σύντομα, στις 19 Απριλίου, θα είμαστε σε θέση να έχουμε τους φιλάθλους μαζί μας στις εξέδρες. Δεδομένου ότι θα υπάρξουν υπαίθριες εκδηλώσεις με μειωμένη χωρητικότητα όσο και άνοιγμα των θεάτρων εκείνη την ημερομηνία (19 Απριλίου), είμαστε σίγουροι ότι αυτή θα είναι η στιγμή για την επιστροφή της ζεστασιάς των τραγουδιών, του χειροκροτήματος, της συγκίνησης των συναισθημάτων, αυτών που σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο ποτέ, για μια στιγμή, δεν ξεχάσαμε: τους φιλάθλους» ανέφερε ο Προένσα.

ΠΗΓΗ: Sporfm.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement