Connect with us

Ελλάδα

Μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας-Τα εύσημα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια

Published

on

Στον απόηχο της παρουσίας του Νίκου Δένδια στην Τουρκία και της δημόσιας αντιπαράθεσής του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ερμηνεύοντας το αίσθημα εθνικής αξιοπρέπειας που αναδείχτηκε και μέσω των social media, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξέφρασε στον κ. Δένδια την ικανοποίησή του για το πώς χειρίστηκε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της διπλωματίες μετέφερε αναλυτικά στον πρωθυπουργό το περιεχόμενο των συνομιλιών του που είχε στην Άγκυρα με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σημειώνεται πως Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και υπήρχε ρητή εντολή στον Έλληνα ΥΠΕΞ να απαντήσει αναλόγως σε περίπτωση που προκληθεί από την τουρκική πλευρά.
Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές, το βράδυ της Πέμπτης, η Ελλάδα προσέρχεται με θετική ατζέντα στις συνομιλίες αλλά υπερασπίζεται τις θέσεις της. «Όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα».
«Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις» προσέθεταν.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
Το ερώτημα, πλέον, που πλανάται μετά τη στιβαρή στάση του κ. Δένδια στην Άγκυρα είναι το εξής: «και τώρα τι;»
Στην Αθήνα είναι σαφές ότι ο τουρκικός εκνευρισμός θα εκδηλωθεί με κάποιον τρόπο, αν και είναι ασαφές πώς.
Η ένταση και το εύρος αυτής της τουρκικής απάντησης, δε, θα δώσει και ένα στίγμα, κατά πόσο μπαίνουμε σε μια νέα φάση έντασης ή αν το «δημόσιο ξεκαθάρισμα» του κ. Δένδια με τον κ. Τσαβούσογλου θα είναι εφαλτήριο για πιο «ειλικρινή» προσέγγιση τις επόμενες εβδομάδες, με το βλέμμα και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στο τέλος Ιουνίου.

Πώς «βαθμολογούν» τον Δένδια οι Αχαιοί βουλευτές

 

Για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η «Γ» ζήτησε τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και βουλευτών Αχαϊας.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της “Γ”

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement