Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 29.000 κρούσματα στην Αργεντινή

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο ρεκόρ μολύνσεων από τον κορονοϊό καταγράφηκε την Παρασκευή στην Αργεντινή, όπου επιχειρηματίες και πολίτες μοιάζουν αποφασισμένοι να αψηφήσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, την ώρα που οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν ασθενείς.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 29.472 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 160 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε ως εδώ τους 59.084 νεκρούς επί συνόλου 2.658.628 μολύνσεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου η υγειονομική κρίση προστέθηκε στην τριετή οικονομική κρίση ωθώντας στο 42% το ποσοστό των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στα τέλη του 2020.

Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων – 27.001 – είχε καταγραφεί την Τρίτη. Ο δείκτης επίπτωσης στην Αργεντινή, με άλλα λόγια ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, βρίσκεται πλέον σε υψηλότερο επίπεδο κι από αυτό της Βραζιλίας, όπου η υγειονομική κρίση παραμένει εκτός ελέγχου.

Όσο για την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, είχαν χορηγηθεί 6.185.909 δόσεις εμβολίων ως χθες, αλλά αυτό δεν έχει αρκέσει για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, επίκεντρο της κρίσης, κατέγραψε χθες 15.166 μολύνσεις, η ίδια η πρωτεύουσα 3.313.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε την Τετάρτη αυστηρότερους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών, τη μείωση του ωραρίου καταστημάτων όπως τα μπαρ και τα εστιατόρια και το κλείσιμο των σχολείων από τη Δευτέρα για δύο εβδομάδες ώστε η χώρα να «κερδίσει χρόνο». Αλλά δήμαρχοι, επιχειρηματίες και πολίτες μοιάζουν να έχουν αποφασίσει να αψηφήσουν τα μέτρα, με πολλά γυμναστήρια, μπαρ και εστιατόρια να λειτουργούν πέραν των ωρών που τυπικά όφειλαν να κλείσουν και πολίτες να διαδηλώνουν κατά των μέτρων.

«Δεν αντέχουμε αυτή την εξέγερση» εναντίον των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, είπε χθες ο κ. Φερνάντες, θυμίζοντας πως η κυβέρνησή του προσφέρει οικονομική στήριξη σε πολλές επιχειρήσεις. «Δεν πρόκειται να το ανεχθώ, να αφήσω (τους επιχειρηματίες) να κάνουν ό,τι θέλουν», πρόσθεσε.

Στη Λα Πλάτα, έξω από την πρωτεύουσα, η αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι ραγδαία. Για «απίστευτη έκρηξη των κρουσμάτων», μίλησε εντατικολόγος, προσθέτοντας ότι η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο όπου εργάζεται είναι πλέον σχεδόν 100%.

Επιπλέον 219 θάνατοι στη Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 23.804 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.123.077, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, ακόμη 219 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 79.847 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.


Ροή ειδήσεων

Advertisement