Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μικρή αποκλιμάκωση, 151 στα νοσοκομεία

Published

on

Παρά τα στοιχεία που δείχνουν μικρή αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην «κατακόκκινη» Πάτρα, η επίτευξη της πτωτικής πορείας της πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και η μάχη θα κριθεί στην πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από όλους.
Μπορεί χθες να ανακοινώθηκαν 55 νέα κρούσματα στην Αχαΐα και οι νοσηλείες να έχουν μειωθεί, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό από τους πολίτες.
Αυτό, διότι, η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί εύκολα και να πιεστεί ξανά το σύστημα υγείας.

Χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και για λίγες μόνον ώρες (από το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα) έγιναν έξι εισαγωγές επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid -19, με αποτέλεσμα από τους 51 νοσηλευόμενους να φθάσουν στους 57. Η αγωνία, δε, ήταν μεγάλη για την νυχτερινή εφημερία καθώς η προσέλευση των περιστατικών έχει καταγραφεί αύξηση τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη χθες στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας νοσηλεύονταν 151 ασθενείς, εκ των οποίων οι 33 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 57 ασθενείς, ένα περιστατικό στην Παιδιατρική Κλινική και 25 στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» 61 ασθενείς στην Κλινική και 7 στην ΜΕΘ Κορωνοϊού.
«Η τήρηση των μέτρων από όλους μας είναι μονόδρομος για να μην ανέβουν πάλι τα κρούσματα και ενταθεί η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το λιανεμπόριο άνοιξε, εγώ επισκέφθηκα το κέντρο της πόλης και τα καταστήματα και διαπίστωσα πως τηρούνται κατά γράμμα

Ροή ειδήσεων

Advertisement