Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

“Πρίγκηπας” στο Μόντε Κάρλο ο Στ. Τσιτσιπας που κατέκτησε το πρώτο τίτλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιώντας μια επιβλητική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στον τελικό του Monte Carlo Master του Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-3) και κατέκτησε τον πρώτο Masters τίτλο της καριέρας του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άφησε στον Ρώσο αντίπαλό του κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε σε μόλις 1 ώρα και 11 λεπτά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έπειτα από δύο χαμένους τελικούς Masters, το 2018 από τον Ναδάλ και το 2019 από τον Τζοκοβιτς, δεν άφησε τρίτη ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και «έπνιξε» με το επιθετικό παιχνίδι του τον φορμαρισμένο Ρούμπλεφ (ανέβηκε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης με την πρόκριση στον τελικό). Παράλληλα, πήρε μία άτυπη ρεβάνς για την περσινή ήττα του από τον Ρώσο στον τελικό του Masters 500 του Αμβούργου.

Εκτός των παραπάνω, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μείωσε κι άλλο τη διαφορά του από τον Ντόμινικ Τιμ και την τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας τους 7860 βαθμούς έναντι 8615 του Αυστριακού.

Πλέον, έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση της διάκρισης στο επερχόμενο Rolland Garros, που ξεκινάει στις 24 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: Sporfm.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement