Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε τόνωση της αγοραστικής κίνησης προσβλέπουν οι έμποροι της Πάτρας

Published

on

Στο αγοραστικό ενδιαφέρον του καταναλώτικού κοινού προσβλέπουν οι έμποροι της Πάτρας για τις δύο επόμενες εβδομάδες προκειμένου να δουν «ανάσταση» στα ταμεία τους.

Η πρώτη εβδομάδα της επανεκκίνησης της αγοράς ολοκληρώθηκε χθες, αφήνοντας στους περισσότερους εμπόρους όχι και τις καλύτερες δυνατές προσδοκίες, εφόσον οι περισσότεροι κατέβηκαν στην αγορά όχι για ψώνια αλλά για βόλτα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος κάνοντας μια αποτίμηση της αγοραστικής κίνησης ανέφερε στην «Γ» πως «η πρώτη εβδομάδα η κίνηση ήταν υποτονική. Οι περισσότεροι καταναλωτές προέβησαν σε διερεύνηση κυρίως παρά σε αγορές. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα οι καταναλωτές να βγουν στην αγορά για να κάνουν τα ψώνια τους και να καλύψουν τις ανάγκες τους».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι έμποροι ευελπιστούν πως μετά από τις διερευνητικές ματιές που έριξαν στις βιτρίνες και στα ράφια των εμπορικών καταστημάτων την περασμένη εβδομάδα, σταδιακά από αύριο και όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα να ζεσταίνονται τα ταμεία.

Ο ανοιξιάτικος καιρός και η επαναλειτουργία των καταστημάτων αποτέλεσαν ακόμα και χθες το πρωί μια καλή ευκαιρία σε πολύ κόσμο να κάνει τη βόλτα του στο κέντρο. Την τιμητική του είχε ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου καθώς κυκλοφόρησε πολύς κόσμος όμως αυτή η κίνηση, όπως επισημαίνει ο κ. Ζαφειρόπουλος, δεν είχε αντίκρυσμα στην αγορά. «Η αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ήταν περιορισμένη αισθητά και δυσανάλογη σε σχέση με τον κόσμο που κυκλοφόρησε στο κέντρο της πόλης. Ευελπιστούμε την δεύτερη εβδομάδα της επαναλειτουργίας μας να αναστραφεί το κλίμα», επισημαίνει.
Λόγω της αυξημένης κίνησης στο κέντρο της πόλης περισσότερα καταστήματα εστίασης άνοιξαν μετά από μήνες με την μορφή take away.

Εκτιμάται από τον ΣΚΕΑΝΑ ότι μέχρι το Πάσχα θα λειτουργεί το 50% των καταστημάτων με take away και διανοµή, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στα προάστια (Ρίο και Βραχναίικα) όπου παραδοσιακά κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος κατά την θερινή σεζόν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement