Connect with us

Αθλητισμός

 «Τελικός» Νο 2

Published

on

Η Παναχαϊκή υποδέχεται σήμερα (2:45μ.μ.) τον Εργοτέλη με στόχο τη νίκη για να βρεθεί με το ένα πόδι στα μπαράζ ανόδου

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Δύσκολη η σημερινή αποστολή των κοκκινόμαυρων οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν στην Αγυιά στις 2:45μ.μ. τον δυνατό Εργοτέλη για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2.
Ένα παιχνίδι που πρέπει πάση θυσία οι Πατρινοί να κατακτήσουν έτσι ώστε να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την είσοδό τους στα μπαράζ ανόδου.

Ο πρώτος τελικός της προηγούμενης αγωνιστικής κερδήθηκε με την Παναχαϊκή να «καθαρίζει» τα Χανιά με 2-1. Σειρά έχει ο δεύτερος τελικός με τους Κρητικούς και με τους κοκκινόμαυρους να δείχνουν διάθεση και μεγάλη όρεξη για να ανταποκριθούν και σε αυτή την μάχη.

Ευτυχώς πολλά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και οι μοναδικοί απόντες θα είναι ο Αποστολόπουλος, ο οποίος είναι τραυματίας και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, και ο Λαρέα ο οποίος θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής όπου και έχει συμπληρώσει κάρτες.

Από κει και πέρα ο Χρήστος Καραπίτσος έχει στην διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές και αυτό που είχε δηλώσει στην «Γ» είναι ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, αγωνιστική και ψυχολογική και πιστεύει σε αυτούς.

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ο Καραπίτσος μίλησε στους παίκτες τούς τόνωσε για μια ακόμα φορά το ηθικό και όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν μια ακόμα κρίσιμη μάχη.

Το θετικό είναι ότι οι κοκκινόμαυροι όπως έχουμε αναφέρει ξανά μέσα στο γήπεδο της Αγυιάς δείχνουν διαφορετικό πρόσωπο από τα εκτός έδρας και αυτό είναι ένα καλό στατιστικό στοιχείο που μας δίνει την ελπίδα ότι θα «καθαρίσουν» τους Κρητικούς όπως έκαναν και την προηγούμενη αγωνιστική με τους συντοπίτες τους αλλά και πιο πριν με τον Λεβαδειακό. Γενικά οι Πατρινοί όταν μέσα στην Αγυιά έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, εύκολα ή δύσκολα, «καθάριζαν» τα παιχνίδια και έπαιρναν τη νίκη. Αυτό περιμένουν όλοι οι φίλαθλοι και στο σημερινό παιχνίδι όπως φυσικά και ο τεχνικός Χρήστος Καραπίτσος.

Τέλος, η αποστολή θα ανακοινωθεί λίγο πριν από το σημερινό ματς από τον έμπειρο τεχνικό.

 

Τέσσερις κοκκινόμαυροι στο όριο καρτών

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό φύλλο όσοι ποδοσφαιριστές συμπληρώσουν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ, τέσσερις ή επτά κίτρινες κάρτες θα τις «κουβαλήσουν» και στους αγώνες των μπαράζ ανόδου ή παραμονής.

Ήδη στο όριο βρίσκονται οι: Πάνος (3), Αραβίδης (3), Πατάπης (3) και Μπρους (3).

Αυτό σημαίνει ότι οι κοκκινόμαυροι οι οποίοι βρίσκονται στο όριο θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί έτσι ώστε να είναι υπολογίσιμοι στους αγώνες μπαράζ.

 

Σφυρίζει… ο Κοτσάνης

Ο Κώστας Κοτσάνης από τον σύνδεσμο της Δράμας θα διευθύνει σήμερα το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Εργοτέλη. Βοηθοί του θα είναι ο Χριστοδούλου από τον σύνδεσμο της Ημαθίας, και ο Δέλλιος από την Πέλλα. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μέγας από την Πιερία.

Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες έχουν ως εξής:

14:00 Χανιά-Απόλλων Λάρισας

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας) – Βιτσεντζάτος (Αν. Αττικής)

4ος διαιτητής: Πατεμτζής (Ηρακλείου)

Παρατηρητής: Παπαδάκης (Λασιθίου).

14:45 Καραϊσκάκης-Δόξα Δράμας

Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών)

Βοηθοί: Σταύρογλου (Αθηνών) – Κακαφώνης (Αχαΐας)

4ος διαιτητής: Σιντόρης (Θεσπρωτίας)

Παρατηρητής: Λιανός (Βοιωτίας).

14:45 Παναχαϊκή-Εργοτέλης

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας) – Δέλλιος (Πέλλας)

4ος διαιτητής: Μέγας (Πιερίας)

Παρατηρητής: Μαγιάννης (Άρτας).

 

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Ο Ιωνικός νίκη με ανατροπή στην Λειβαδιά

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Ιωνικός για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα με ανατροπή (1-2) επί του Λεβαδειακού.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Σπανού όπως μας έχει συνηθίσει στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης σημείωσε τεράστια νίκη με ανατροπή (81’) χάρη στο γκολ του Μάναλη που πριν από λίγο είχε πάρει την θέση του Κάστρο. Ο Λεβαδειακός είχε προηγηθεί με τέρμα του Πολέτο στο 8΄ για να φέρει στην επανάληψη το παιχνίδι στα ίσια ο Ματσούκας στο 58΄ τη συνάντησης. Ο Ιωνικός με αυτή τη νίκη αύξησε την διαφορά στο +8 από τον δεύτερο Λεβαδειακό αλλά και τη Ξάνθη.

Στο παιχνίδι που ενδιαφέρει και την ομάδα της Παναχαϊκής ο Διαγόρας φάνηκε ότι είχε εύκολο μεσημέρι καθώς νίκησε με καθαρό σκορ 2-0 τα Τρίκαλα. Για τους Ροδίτες σκόραραν οι Σμυρλής στο 29΄ και ο Ντοριβάλ στο 63΄.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας η Ξάνθη και αυτή με ανατροπή επικράτησε του ΟΦ Ιεράπετρας στην Κρήτη με 2-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 45΄ με τον Ντάλα Κόσα για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια ο Καπνίδης στο 80΄ και με τον Μιλκετατζε (88’)

Η Ξάνθη με αυτή τη νίκη πέρασε στην δεύτερη θέση μαζί με τον Λεβαδειακό.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 21 αγώνες)

Ιωνικός 34-18 46

Ξάνθη 20-10 38

Λεβαδειακός 28-12 38

Εργοτέλης 25-14 32

Χανιά 15-11 28

Διαγόρας 17-21 31

———————————

Παναχαϊκή 18-15 28

Απόλλων 12-14 24

Τρίκαλα 16-20 23

Δόξα Δρ. 16-32 20

ΟΦ Ιεράπετρας 17-32 12

Καραϊσκάκης 11-30 12

Από ένα παιχνίδι περισσότερο έχουν Λεβαδειακός, Ιωνικός, Ξάνθη, ΟΦΙ, Διαγόρας και Τρίκαλα.

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement