Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φωτιά στον Ομπλό- Μεγάλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη Ενημέρωση: Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά χωρίς αυτή να επεκταθεί τόσο για να απειλήσει οικισμούς.

Πρώτη Ενημέρωση: Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Κυριακής  στον Ομπλό πάνω από το Κεφαλόβρυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip η φωτιά καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη ζώνη.
Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα οχήματα και περισσότερους από 20 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της και κατάφεραν έγκαιρα να την οριοθετήσουν.

 

Παρών στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φιλίας ο οποίος με ποστ στο Facebook δηλώνει:

«Οι γνωστοί άγνωστοι ξαναχτύπησαν απόψε στον Ομπλό αλλά δεν τα κατάφεραν… Η υγρασία, το γεγονός πως μες τη νύχτα διάλεξαν τα καμμένα και η ταχύτατη επέμβαση της πυροσβεστικής τους χάλασαν τα σχέδια…»

Δημοσιευση για την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής έκανε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος,Σπύρος Σκιαδαρεσης, ο οποιος και αυτός  Βρέθηκε στο σημείο αναφέροντας :

«Για ακόμα μια φορά το δάσος του Ομπλού μπήκε στο μάτι κάποιων…. Άμεσα στο σημείο οι εθελοντές της πυρασφάλειας του δάσους και οχήματα της Πυροσβεστικής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους. Στο σημείο βρεθήκαμε άμεσα (και ως εθελοντής) μαζί με τον γείτονα Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, τον Γιάννη Ντόντορο (ψυχή της πυρασφάλειας Ομπλου) κ.ά. Δεν αρχίσαμε καλά….»

 

 

 

 

Αξίζει να αναφερθεί πως η Πυροσβεστική παραμένει όλη τη νύχτα στο σημείο για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement