Κυριακή 9 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι συγκεντρώσεις των νέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Επικοινωνούν μαζί μας αναγνώστες και συμπολίτες, αναφέροντας ότι στο «τάδε» ή το «δείνα» σημείο υπάρχει συγκέντρωση νεαρών ατόμων, ακόμα και μετά τις 9 το βράδυ που υπάρχει (ακόμα) απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι γνωστό πως σε διάφορα υπαίθρια σημεία της πόλης συγκεντρώνονται νέοι.

Είναι επίσης γνωστό ότι ως προς την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας υπάρχει κάποια σχετική ανοχή. Και εν πάση περιπτώσει, καλό είναι να δεχτούμε όλοι πως ειδικά οι νέοι άνθρωποι έχουν… μια ανάγκη παραπάνω να βγουν από το σπίτι. Είναι στη φύση τους. Άλλωστε, είναι και αυτοί που δεν έχουν δουλειά και τη δυνατότητα να βγουν εκτός σπιτιού άλλες ώρες. Ας προσπαθήσουμε όλοι να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον και ας προσπαθήσουμε όλοι, νέοι και μεγαλύτεροι, να τηρούμε όσο πιο πιστά γίνεται τα μέτρα προστασίας. Στο κάτω – κάτω, δεν είναι κακό να είμαστε έξω. Κακό είναι να μαζευόμαστε πολλοί, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε «βαθύ κόκκινο» το Μεσολόγγι, μένουν κλειστά ως 12/5 τα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «με την απόφαση του δημάρχου, όπου λαμβάνονται υπόψη το ΦΕΚ της 8ης Μαΐου, οι διατυπωμένες απόψεις αρμοδίων εκπροσώπων φορέων, όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εισήγησης του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων έως τις 12 Μαΐου, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης».

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, «ο δήμος και η επιτροπή υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων» και πρόσθεσε: «Εμπρός στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μείωση κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αρκετά ψηλά η Αιτωλοακαρνανία

Δημοσιεύθηκε

στις

1.428 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή.

Έντονος παραμένει ο προβληματισμός στη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία η οποία κατέγραψε 82 νέες περιπτώσεις του ιού.

Την ίδια ώρα η Αχαΐα εξακολουθεί να κινείται σε σταθερά επίπεδα, με 45 νέες μολύνσεις, ενώ στην Ήλεία, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα κορωνοϊού.

Δείτε πώς κατανέμονται τα 1.428 νέα κρούσματα στη χώρα

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 78χρονου-Τον εντόπισε ο σκύλος της ΕΜΑΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος στην αγωνία των συγγενών του 78χρονου Βασίλη Κοτρώτσου, ο οποίος εντοπίστηκε σώος.

Μετά από 48 ώρες  βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐα Κλάους, με τη συνδρομή του σκύλου της ΕΜΑΚ ανακουφίζοντας όλους όσοι τον αναζητούσαν. Για την εξαφάνισή του είχε εκδοθεί δελτίο SOS από τη Γραμμή Ζωής.

Ο 78χρονος ήταν εξαντλημένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα