Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός γυμναστής Ν. Ηλιόπουλος στη Ελβετία για την ολυμπιακή πρόκριση τόσο στο σύνθετο όσο και στο μονόζυγο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Ελβετία βρίσκεται από προχθές η Εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής η οποία θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Βασιλείας (21-25 Απριλίου), το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή τους στο διεθνές στερέωμα έπειτα από έναν και πλέον χρόνο.

Στα μέλη της Εθνικής ομάδας βρίσκεται και ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος θα αγωνιστεί κα στα 6 αγωνίσματα και θα προσπαθήσει να πιάσει το όριο για την ολυμπιακή πρόκριση.
Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως όλα όσα διεξάγονται κατά τα μονά έτη, έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, αλλά αντίθετα απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων και του σύνθετου ατομικού.
Όσοι μάλιστα συμμετάσχουν σε όλα τα όργανα, θα έχουν στην ελβετική πόλη την τελευταία ευκαιρία τους για να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς μέσα από το σύνθετο ατομικό θα δοθούν από δύο εισιτήρια, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.
Στην κατηγορία ανδρών, οι «εξαθλητές» Νίκος Ηλιόπουλος και Αντώνης Τανταλίδης καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να υλοποιήσουν το όνειρο της ολυμπιακής πρόκρισης, παρότι θα έχουν πολύ δυνατό ανταγωνισμό. Προϋπόθεση για να έρθει η υπέρβαση θα είναι να έχουν απόλυτα επιτυχημένες εκτελέσεις και στα έξι όργανα (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο). Παράλληλα, ο Ηλιόπουλος έχει βλέψεις διάκρισης στο μονόζυγο και ο Τανταλίδης στο έδαφος.
Στη διοργάνωση της Βασιλείας, που θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, πρόκειται να συμμετάσχουν συνολικά 275 αθλητές και αθλήτριες (164 άνδρες, 111 γυναίκες) από 38 χώρες, μεγέθη πολύ κοντά σε εκείνα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων πριν από την πανδημία.
Ο Ηλιόπουλος αγωνίζεται την Πέμπτη στα προκριματικά ανδρών του 1ου και του 2ου ομίλου με στόχο την πρόκριση στον τελικό των αγωνισμάτων.

 

Λοιπά Αθλήματα

Η ΕΟΠΕ παίρνει αποφάσεις για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί την περασμένη Παρασκευή η Γ.Γ.Α. να ανακοίνωσε πως οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις για τα αναπτυξιακά πανελλήνια πρωταθλήματα ώστε οι διακριθέντες αθλητές να πάρουν και τα μόριά τους ενόψει των Πανελληνίων.

Για το βόλεϊ την πρώτη και τελευταία λέξη θα τη πει η ΕΟΠΕ η οποία πάντως είναι σκεπτική για αν το τελικά δώσει το ΟΚ ώστε να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα.
Αφενός ότι πλέον είναι αργά για να διεξαχθούν όπως πρέπει τα πρωταθληματα-κανονικά μέσα στον Ιούνιο θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί- και αφετέρου δεν είναι γνωστό αν έχουν θετική διάθεση όλες οι ομάδες να συμμετάσχουν.
Για αυτό το λόγο άτυπα μέσα στο σαββατοκύριακο έγιναν  επαφές της ΕΟΠΕ με ομάδες ώστε να παρθεί μια απόφαση με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά όμως το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Π.Κ.

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Η Ν. Δράκου ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 35 συνολικά αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα, στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών της Βουδαπέστης (10-23 Μαϊου), στα αθλήματα της Κολύμβησης (18), του Open Water (2), της Καλλιτεχνικής κολύμβησης (12) και των Καταδύσεων (3).

 

Η διοργάνωση στην ουγγρική πρωτεύουσα ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί πέρυσι, αλλά ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας covid -19.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 35 αθλητές και ανάμεσα τους είναι η Πατρινή κολυμβητήρια Νόρα Δράκου η οποία στη Βουδαπέστη  θα αγωνιστεί σε διαφορετικά αθλήματα (50μ ελεύθερο, 50, 100μ ύπτιο) και θα προσπαθήσει να πετύχει μια καλή επίδοση που θα της δώσει ένα «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Νέες ημερομηνίες για τα πρωταθλήματα έφηβων και νέων ανδρών στο πόλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΚΟΕ έκανε γνωστό πως μετά τις ανακοινώσεις της πολιτείας για τη συνολική επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, τροποποιείται το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων πόλο των εφήβων και των νέων ανδρών όπου θα έχουμε παρουσία από ΝΟΠ και ΝΕΠ.

Αναλυτικά οι νέες ημερομηνίες:
ΕΦΗΒΙΚΟ (Κ17)
Α’ Φάση: 9-11 Ιουλίου, αντί 14-16 Μαΐου
Β’ Φάση: 23-25 Ιουλίου, αντί 9-11 Ιουλίου
Τελική Φάση: Ως έχει (6-9 Αυγούστου)
ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (Κ19)
Α’ Φάση: 11-13 Ιουνίου, αντί 28-30 Μαΐου
Β’ Φάση: 25-27 Ιουλίου, αντί 23-25 Ιουλίου
Τελική Φάση: Ως έχει (30/7-1 Αυγούστου)
ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώσε  η ΚΟΕ, αντί για σήμερα, τελικά η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής πόλο θα γίνει αύριο καθώς χθες έληξε η προθεσμία που είχαν τα μετέχοντα σωματεία να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους, οι οποίες στο μέτρο του εφικτού και δυνατού θα ληφθούν υπόψη.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα