Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός γυμναστής Ν. Ηλιόπουλος στη Ελβετία για την ολυμπιακή πρόκριση τόσο στο σύνθετο όσο και στο μονόζυγο

Published

on

Στην Ελβετία βρίσκεται από προχθές η Εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής η οποία θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Βασιλείας (21-25 Απριλίου), το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή τους στο διεθνές στερέωμα έπειτα από έναν και πλέον χρόνο.

Στα μέλη της Εθνικής ομάδας βρίσκεται και ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος θα αγωνιστεί κα στα 6 αγωνίσματα και θα προσπαθήσει να πιάσει το όριο για την ολυμπιακή πρόκριση.
Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως όλα όσα διεξάγονται κατά τα μονά έτη, έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, αλλά αντίθετα απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων και του σύνθετου ατομικού.
Όσοι μάλιστα συμμετάσχουν σε όλα τα όργανα, θα έχουν στην ελβετική πόλη την τελευταία ευκαιρία τους για να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς μέσα από το σύνθετο ατομικό θα δοθούν από δύο εισιτήρια, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.
Στην κατηγορία ανδρών, οι «εξαθλητές» Νίκος Ηλιόπουλος και Αντώνης Τανταλίδης καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να υλοποιήσουν το όνειρο της ολυμπιακής πρόκρισης, παρότι θα έχουν πολύ δυνατό ανταγωνισμό. Προϋπόθεση για να έρθει η υπέρβαση θα είναι να έχουν απόλυτα επιτυχημένες εκτελέσεις και στα έξι όργανα (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο). Παράλληλα, ο Ηλιόπουλος έχει βλέψεις διάκρισης στο μονόζυγο και ο Τανταλίδης στο έδαφος.
Στη διοργάνωση της Βασιλείας, που θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, πρόκειται να συμμετάσχουν συνολικά 275 αθλητές και αθλήτριες (164 άνδρες, 111 γυναίκες) από 38 χώρες, μεγέθη πολύ κοντά σε εκείνα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων πριν από την πανδημία.
Ο Ηλιόπουλος αγωνίζεται την Πέμπτη στα προκριματικά ανδρών του 1ου και του 2ου ομίλου με στόχο την πρόκριση στον τελικό των αγωνισμάτων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement