Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ- To μεσημέρι εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσία Γ. Τσακίρη και Δ. Σκάλκου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) καταφτάνει και η διαβούλευση για την αρχιτεκτονική και την κατανομή των πόρων που θα διατεθούν στην Δυτική Ελλάδα περνάει σε τοπικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα, το… «εναρκτήριο λάκτισμα» της διαδικασίας διαβούλευσης που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ευρεία και θα περιλαμβάνει το σύνολο των τοπικών φορέων (αυτοδιοικητικών, παραγωγικών, επιστημονικών, κοινωνικών, κλπ) αναμένεται να δοθεί σήμερα από την Πάτρα, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, αλλά και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζει την εναρκτήρια εκδήλωση για στις 4 μ.μ.η οποία θα γίνει σε δυο επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο, τα δύο κυβερνητικά στελέχη μαζί με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου, θα παρουσιάσουν τις γενικές αρχές του νέου προγράμματος στον χώρο του νέου αρχαιολογικού μουσείου Πατρών, παρουσία ελαχίστων παρόντων λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ωστόσο, σε ένα δεύτερο επίπεδο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να την παρακολουθήσουν και εφόσον θέλουν, να μπορούν και να παρέμβουν.

Πάντως, η εκδήλωση της Δευτέρας αποτελεί μόνο την έναρξη της διαδικασίας, η οποία επίσης θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί ώστε όλοι οι τοπικοί φορείς να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, τις επόμενες μέρες.

ΠΟΡΟΙ 600 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σημειώνεται ότι και στο νέο ΕΣΠΑ διατηρούνται τα Περιφερειακά Προγράμματα, τα οποία μάλιστα ενισχύονται στη χρηματοδότησή τους, από 17% έως 85%, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Πλέον, το 1/3 των συνολικών πόρων της περιόδου 2021-2027 κατανέμεται στις ελληνικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αποτύπωμα της υγειονομικής (και οικονομικής) κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι πόροι που θα κατανεμηθούν στη Δυτική Ελλάδα αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ καθιστώντας την ως την περιοχή που λαμβάνει το 4ο μεγαλύτερο ποσό μετά την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

ΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα Τομεακά Προγράμματα αφορούν τους εξής άξονες:

  • Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία (Δημόσια Δαπάνη 4.117.370.989 ευρώ)
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός (Δημόσια Δαπάνη 637.898.862 ευρώ)
  • Περιβάλλον – Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή (Δημόσια Δαπάνη 3.769.210.516 ευρώ)
  • Υποδομές Μεταφορών (Δημόσια Δαπάνη 2.313.798.223 ευρώ)
  • Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (Δημόσια Δαπάνη 4.410.656.859 ευρώ)
  • Πολιτική Προστασία (Δημόσια Δαπάνη 756.956.959 ευρώ)
  • Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (1.617.716.955 ευρώ)
  • Αλιεία και Θάλασσα (Δημόσια Δαπάνη 468.744.879 ευρώ)
  • Τεχνική Βοήθεια (Δημόσια Δαπάνη 433.944.275 ευρώ)

 

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι μαζικές παρουσίες σε κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και ο Μ. Αλέξανδρος- “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

-«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις».

Η φράση αυτή αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο και λέγεται για κάποιον που παραβιάζει ο ίδιος τις αρχές του, που τα λόγια του με τις πράξεις του παρουσιάζουν μία ανακολουθία, που άλλα λέει κι άλλα κάνει.

Κάποιοι τη θυμήθηκαν πρόσφατα με αφορμή μαζικές παρουσίες σε δυσάρεστο κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και φυσιολογικά απόρησαν: Πώς εξασφαλίστηκαν οι μετακινήσεις, καθώς ισχύει η απαγόρευση; Ακόμη και οι συμμετέχοντες, που συνήθως και βαρύγδουπα απευθύνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων, τα παραβιάζουν οι ίδιοι;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξανά στο ΠΓΝΠ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Παλαιοκώστας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ καθώς κρίθηκε για δεύτερη φορά αναγκαία μέσα σε λίγες ημέρες η μεταγωγή του Νίκου Παλαιοκώστα από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στο ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr ο βαρυποινίτης παρουσίασε υψηλή πίεση, εξετάστηκε από τους γιατρούς του σωφρονιστικού καταστήματος και αποφασίστηκε,  η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραμένει σταθερή η Αχαΐα-Ξανά διψήφια η Αιτωλοακαρνανία-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταθερός παραμένει ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Αχαΐα για ακόμη ένα 24ωρο, με 49 νέες μολύνσεις να αφορούν το νομό. Αντίθετα επίκεντρο της διασποράς στη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί η Αιτωλοακαρνανία με 107 νέες διαγνώσεις, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η καταναμή:

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα