Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έτσι θα γίνει το «μπλόκο» στα κορωνοπάρτι – Μοντέλο πλατείας Βαρνάβα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο αλλά και στις τάξεις των επιστημόνων για τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες της χώρας από νεαρούς οι οποίοι συμμετέχουν σε κορωνοπάρτι δίχως να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας.

Τα ολοένα και περισσότερα κορωνοπάρτι έρχονται σε μία περίοδο ιδιαίτερης κόπωσης των πολιτών μετά από περισσότερο από έναν χρόνο πανδημίας και περιοριστικών μέτρων με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε εκ των υστέρων επέμβαση της αστυνομίας να θεωρείται πως δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών που γίνονται οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις αφού οι… θαμώνες φεύγοντας αφήνουν πίσω τους ένα χάος από σκουπίδια.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται από το κυβερνητικό επιτελείο ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης δίχως να πυροδοτηθεί ένταση με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών. Σύμφωνα με τα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο σχεδιάζονται παρεμβάσεις παρόμοιες με αυτή που έγινε στην πλατεία Βαρνάβα όπου αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ είχαν περιφρουρήσει από νωρίς το σημείο αποτελώντας έτσι ανασταλτικό παράγοντα σε όσους επιθυμούσαν να κάνουν εκεί το… πάρτι τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement