Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Κερδισμένοι και χαμένοι απο το σχίσμα στο ποδόσφαιρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πόλεμος που ξέσπασε για τον έλεγχο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει ένα και μόνο στόχο: τα χρήματα. Κι αυτά είναι πάρα πολλά, κάτι που αποδεικνύεται και από την τρελή επιθυμία πολλών δισεκατομμυριούχων να επενδύσουν τεράστια κεφάλαια σ΄αυτό το προϊόν. Το σχέδιο για την Ευρωπαϊκή Super League, αν υλοποιηθεί, θα καταστήσει τις ισχυρές ποδοσφαιρικές ομάδες ακόμη πλουσιότερες αφού θα έχουν διασφαλίσει μόνιμη συμμετοχή στην διοργάνωση και αυξημένα έσοδα καθώς θα μοιραστούν αρχικά τα 3,5 δις ευρώ με τα οποία η JPMorgan χρηματοδοτεί το σχέδιο.

Ωστόσο, θα υπάρξουν και χαμένοι στην υπόθεση. Οι πλούσιοι ιδιοκτήτες ομάδων που αρνούνται τη συμμετοχή τους στο σχέδιο. Ας δούμε ποιοι θα κερδίσουν ή θα χάσουν από την αλλαγή αυτή.

Οι κερδισμένοι

Οικογένεια Γκλέιζερ: συγγενείς του Αμερικανού μεγιστάνα ακινήτων Μάλκολμ Γκλέιζερ που αγόρασαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2005. Επτά χρόνια μετά, ο αγγλικός σύλλογος έκανε την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης, εν μέρει για να αποπληρώσει χρέη. Θα είναι εκ τω μεγάλων κερδισμένων της Super League. Οι μετοχές της ΜanUnited εκτινάχθηκαν 11% τη Δευτέρα, στα ψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου. Είναι επίσης ιδιοκτήτες της ομάδας του NFL Τάμπα Μπέι Buccaneers που κέρδισε το Super Bowl φέτος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement