Connect with us

Μαγειρική

Κροκέτες) ψαριού με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης 

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. φιλέτο φρέσκου μαγιάτικου ή μπακαλιάρου

3 μεγάλα αβγά

ξύσμα από 2 λεμόνια

180 μαγιονέζα

1 πιπεριά Φλωρίνης, 150 γρ.

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, τριμμένη

1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

σιμιγδάλι ψιλό για πανάρισμα

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

φέτες λάιμ ή λεμονιού για γαρνίρισμα

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνετε στον φούρνο στους 180°C την πιπεριά Φλωρίνης για 15 λεπτά. Αφαιρείτε την μεμβράνη και τα σπόρια και την πολτοποιείτε στο ραβδομπλέντερ με μία κουτ. της σούπας ελαιόλαδο. Σε μικρό βαθύ σκεύος τοποθετείτε την μαγιονέζα μαζί με το τριμμένο σκόρδο, τον πολτό πιπεριάς, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύετε να αποκτήσετε μια ομοιογενή σάλτσα. Κόβετε το φιλέτο ψαριού σε κύβους 4 εκατοστών και αλατοπιπερώνετε. Σε μπασίνα χτυπάτε τα αβγά, προσθέτετε το ξύσμα από το μισό λεμόνι και τρίβετε φρέσκο πιπέρι. Βουτάτε τα κομμάτια ψαριού στο αβγό και τα πανάρετε με το σιμιγδάλι καλύπτοντάς τα πλήρως και τα τινάζετε για να αφαιρέσετε το περιττό. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά αρκετό ηλιέλαιο (μέχρι λίγο κάτω από την μέση) και αφού βεβαιωθείτε ότι έχει ανεβεί η θερμοκρασία τηγανίζετε από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσει ένα ξανθό υπέροχο χρώμα και ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε σε ρηχό πιάτο με το ξύσμα από το υπόλοιπο λεμόνι και τις φέτες λάιμ. Προσέχετε να μην τηγανίσετε το ψάρι σε πολύ δυνατή φωτιά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψάρι με καλαμάρι ἠ σουπιές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement