Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Δουλειές του… ποδαριού»

Ο πρόεδρος και η γ.γ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Ν. Αχαΐας αντιδρούν στη ΚΥΑ της επαλειτουργίας, θεωρώντας ότι «έχει πολλά κενά»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

 

 

Τις παραλείψεις, τα κενά αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που δημιουργεί η ΚΥΑ για την απόφαση της επαναλειτουργίας των σχολών οδηγών εξέφρασε ο σύλλογος εκπαιδευτών οδήγησης του Ν. Αχαΐας ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρει πως τα γραφεία τους είναι ανοιχτά, αλλά χωρίς να μπορούν να κάνουν μαθήματα στους υποψήφιους οδηγούς.

Η «Γ» επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μίλησε για «προχειρότητα στην απόφαση και επιπλέον αδυναμία να γίνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση», ενώ ανάλογη τοποθέτηση έκανε και η γενική γραμματέας,  Ρένα Μπασκούτα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σύλλογος εκπαιδευτών οδήγησης Ν. Αχαΐας θα στείλει επιστολή στο υπουργείο μεταφορών με τις παρεμβάσεις που πρέπει να αλλάξουν και ελπίζει πως σύντομα θα     βελτιωθεί η κατάσταση.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Ορισμένε πράγματα είναι ανέφικτα»

«ΑΝΕΦΙΚΤΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

«Πρώτα από όλα να επισημάνουμε πως για την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση δεν υπήρξε καμία συζήτηση με την πανελλήνια ομοσπονδία πώς θα γίνει το άνοιγμα και ξαφνικά την Παρασκευή βγήκε μια ανακοίνωση» είπε αρχικά ο Γ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια βγήκε η ΚΥΑ η οποία αναφέρει πολλά πράγματα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν.

Η ΚΥΑ μιλά για τηλεκπαίδευση αλλά πού θα κάνουμε τηλεκπαίδευση; Σε ποια πλατφόρμα; Δεν έχουμε ετοιμάσει τίποτα με την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης αλλά και πέρα από αυτό, αν φτιάξουμε πλατφόρμα πώς θα γίνουν τα εργαστηριακά μαθήματα που είναι απαραίτητα με βάση το προεδρικό διάταγμα;

Άλλο θέμα που είναι σημαντικό: Η ΚΥΑ μιλά για self test για μαθητές και δασκάλους. Πώς θα ξέρουμε εμείς πως οι υποψήφιοι οδηγοί έχουν κάνει το τεστ; Παράλληλα είδαμε πως εμείς δεν δικαιούμαστε self test και πρέπει δηλαδή να τα πληρώσουμε.

Με λίγα λόγια ανοίγουμε πολύ βιαστικά, με σχεδιασμό του ποδαριού και επίσης χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν καταθέσει πινακίδες και θα περιμένουμε να δοθεί μια ενίσχυση για να μπορέσουμε να επαναλειτουργήσουμε.

Εμείς πιστεύουμε πως η πολιτεία μας ανοίγει για να μας δώσει λιγότερα χρήματα τον Απρίλιο».

 

 

ΡENA ΜΠΑΣΚΟΥΤΑ:

«Ήταν κίνηση για επικοινωνιακούς λόγους»

 

Από την δική της πλευρά η γενική γραμματέας του συλλόγου Ρένα Μπασκούτα, εκτιμά πως η όλη κίνηση της κυβέρνησης έγινε μόνο για οικονομικούς λόγους…

«Εκδόθηκε μια ΚΥΑ που αναφέρει πως ανοίγουμε μόνο και μόνο για να ανοίξουμε στα χαρτιά» είπε η Ρένα Μπασκούτα και πρόσθεσε: «Πολλοί συνάδελφοι έχουν προβλήματα, είναι απλήρωτες πολλές υποχρεώσεις και η πολιτεία μας ανοίγει ξεκάθαρα για οικονομικούς λόγους ώστε να μην μας αποζημιώσει.

Όλα αυτά που λέει η ΚΥΑ δεν μπορούν να γίνουν.

Σε ποια πλατφόρμα θα γίνει η τηλεκπαίδευση; Πώς θα βεβαιωθούν οι 21 ώρες των μαθημάτων και το πιο μεγάλο πρόβλημα πώς θα διεξαχθούν οι ώρες σε εργαστηριακά μαθήματα; Πώς θα βλέπουν οι υποψήφιοι οδηγοί τις τομές των κινητήρων; Ακόμα και στο Πανεπιστήμιο, τα εργαστήρια γίνονται με φυσική παρουσία.

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα είναι τα δύο self test που μας υποχρεώνει να κάνουμε ανά εβδομάδα και μαζί με αυτό την μέρα της εξέτασης, θα πρέπει κάθε ιδιοκτήτης σχολής οδηγών να πληρώνει 30 ευρώ την εβδομάδα. Πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;

Με λίγα λόγια είναι ανέφικτο να δουλέψουμε με αυτά τα δεδομένα και θα πρέπει άμεσα να εκδοθεί διορθωτική ΚΥΑ από την κυβέρνηση για να μπορέσουμε επιτέλους να δουλέψουμε.

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο και αφού δεν ξέρουν πώς δουλεύουν οι σχολές οδηγών, τότε ας ρωτήσουν κάποιον που ξέρει και το λέω γιατί δεν έγινε καμία επαφή με την πανελλήνια ομοσπονδία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement