Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Δουλειές του… ποδαριού»

Ο πρόεδρος και η γ.γ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Ν. Αχαΐας αντιδρούν στη ΚΥΑ της επαλειτουργίας, θεωρώντας ότι «έχει πολλά κενά»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

 

 

Τις παραλείψεις, τα κενά αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που δημιουργεί η ΚΥΑ για την απόφαση της επαναλειτουργίας των σχολών οδηγών εξέφρασε ο σύλλογος εκπαιδευτών οδήγησης του Ν. Αχαΐας ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρει πως τα γραφεία τους είναι ανοιχτά, αλλά χωρίς να μπορούν να κάνουν μαθήματα στους υποψήφιους οδηγούς.

Η «Γ» επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μίλησε για «προχειρότητα στην απόφαση και επιπλέον αδυναμία να γίνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση», ενώ ανάλογη τοποθέτηση έκανε και η γενική γραμματέας,  Ρένα Μπασκούτα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σύλλογος εκπαιδευτών οδήγησης Ν. Αχαΐας θα στείλει επιστολή στο υπουργείο μεταφορών με τις παρεμβάσεις που πρέπει να αλλάξουν και ελπίζει πως σύντομα θα     βελτιωθεί η κατάσταση.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Ορισμένε πράγματα είναι ανέφικτα»

«ΑΝΕΦΙΚΤΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

«Πρώτα από όλα να επισημάνουμε πως για την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση δεν υπήρξε καμία συζήτηση με την πανελλήνια ομοσπονδία πώς θα γίνει το άνοιγμα και ξαφνικά την Παρασκευή βγήκε μια ανακοίνωση» είπε αρχικά ο Γ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια βγήκε η ΚΥΑ η οποία αναφέρει πολλά πράγματα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν.

Η ΚΥΑ μιλά για τηλεκπαίδευση αλλά πού θα κάνουμε τηλεκπαίδευση; Σε ποια πλατφόρμα; Δεν έχουμε ετοιμάσει τίποτα με την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης αλλά και πέρα από αυτό, αν φτιάξουμε πλατφόρμα πώς θα γίνουν τα εργαστηριακά μαθήματα που είναι απαραίτητα με βάση το προεδρικό διάταγμα;

Άλλο θέμα που είναι σημαντικό: Η ΚΥΑ μιλά για self test για μαθητές και δασκάλους. Πώς θα ξέρουμε εμείς πως οι υποψήφιοι οδηγοί έχουν κάνει το τεστ; Παράλληλα είδαμε πως εμείς δεν δικαιούμαστε self test και πρέπει δηλαδή να τα πληρώσουμε.

Με λίγα λόγια ανοίγουμε πολύ βιαστικά, με σχεδιασμό του ποδαριού και επίσης χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν καταθέσει πινακίδες και θα περιμένουμε να δοθεί μια ενίσχυση για να μπορέσουμε να επαναλειτουργήσουμε.

Εμείς πιστεύουμε πως η πολιτεία μας ανοίγει για να μας δώσει λιγότερα χρήματα τον Απρίλιο».

 

 

ΡENA ΜΠΑΣΚΟΥΤΑ:

«Ήταν κίνηση για επικοινωνιακούς λόγους»

 

Από την δική της πλευρά η γενική γραμματέας του συλλόγου Ρένα Μπασκούτα, εκτιμά πως η όλη κίνηση της κυβέρνησης έγινε μόνο για οικονομικούς λόγους…

«Εκδόθηκε μια ΚΥΑ που αναφέρει πως ανοίγουμε μόνο και μόνο για να ανοίξουμε στα χαρτιά» είπε η Ρένα Μπασκούτα και πρόσθεσε: «Πολλοί συνάδελφοι έχουν προβλήματα, είναι απλήρωτες πολλές υποχρεώσεις και η πολιτεία μας ανοίγει ξεκάθαρα για οικονομικούς λόγους ώστε να μην μας αποζημιώσει.

Όλα αυτά που λέει η ΚΥΑ δεν μπορούν να γίνουν.

Σε ποια πλατφόρμα θα γίνει η τηλεκπαίδευση; Πώς θα βεβαιωθούν οι 21 ώρες των μαθημάτων και το πιο μεγάλο πρόβλημα πώς θα διεξαχθούν οι ώρες σε εργαστηριακά μαθήματα; Πώς θα βλέπουν οι υποψήφιοι οδηγοί τις τομές των κινητήρων; Ακόμα και στο Πανεπιστήμιο, τα εργαστήρια γίνονται με φυσική παρουσία.

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα είναι τα δύο self test που μας υποχρεώνει να κάνουμε ανά εβδομάδα και μαζί με αυτό την μέρα της εξέτασης, θα πρέπει κάθε ιδιοκτήτης σχολής οδηγών να πληρώνει 30 ευρώ την εβδομάδα. Πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;

Με λίγα λόγια είναι ανέφικτο να δουλέψουμε με αυτά τα δεδομένα και θα πρέπει άμεσα να εκδοθεί διορθωτική ΚΥΑ από την κυβέρνηση για να μπορέσουμε επιτέλους να δουλέψουμε.

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο και αφού δεν ξέρουν πώς δουλεύουν οι σχολές οδηγών, τότε ας ρωτήσουν κάποιον που ξέρει και το λέω γιατί δεν έγινε καμία επαφή με την πανελλήνια ομοσπονδία».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι μαζικές παρουσίες σε κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και ο Μ. Αλέξανδρος- “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

-«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις».

Η φράση αυτή αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο και λέγεται για κάποιον που παραβιάζει ο ίδιος τις αρχές του, που τα λόγια του με τις πράξεις του παρουσιάζουν μία ανακολουθία, που άλλα λέει κι άλλα κάνει.

Κάποιοι τη θυμήθηκαν πρόσφατα με αφορμή μαζικές παρουσίες σε δυσάρεστο κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και φυσιολογικά απόρησαν: Πώς εξασφαλίστηκαν οι μετακινήσεις, καθώς ισχύει η απαγόρευση; Ακόμη και οι συμμετέχοντες, που συνήθως και βαρύγδουπα απευθύνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων, τα παραβιάζουν οι ίδιοι;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξανά στο ΠΓΝΠ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Παλαιοκώστας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ καθώς κρίθηκε για δεύτερη φορά αναγκαία μέσα σε λίγες ημέρες η μεταγωγή του Νίκου Παλαιοκώστα από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στο ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr ο βαρυποινίτης παρουσίασε υψηλή πίεση, εξετάστηκε από τους γιατρούς του σωφρονιστικού καταστήματος και αποφασίστηκε,  η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραμένει σταθερή η Αχαΐα-Ξανά διψήφια η Αιτωλοακαρνανία-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταθερός παραμένει ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Αχαΐα για ακόμη ένα 24ωρο, με 49 νέες μολύνσεις να αφορούν το νομό. Αντίθετα επίκεντρο της διασποράς στη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί η Αιτωλοακαρνανία με 107 νέες διαγνώσεις, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η καταναμή:

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα