Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δράση του Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών Δυτικής Αχαΐας ενόψει Πάσχα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δ.Σ του συλλόγου Τριτέκνων οικογενειών Δυτικής Αχαΐας “οι Δυμαίοι”,με αφορμή τις Άγιες Πασχαλινές ημέρες που έρχονται θα πραγματοποιήσει μια δράση για τα αγαπητά μας μέλη.

Το Σαββατο.24 Απριλίου ,2021 απο 10:30π.μ έως 13:00μ.μ ,στο Μελίνα Μερκούρη θα διαθέσουμε δωροεπιταγές με χρηματικό ποσό το οποίο οι Τρίτεκνοι θα μπορούν να το εξαργυρώσουν σε είδος στα τοπικά κρεοπωλεία της πόλης μας.
Είναι ενα ελάχιστο δείγμα εκτίμησης προς τα μέλη του συλλόγου μας, μια μικρή βοήθεια μεν , απαραίτητη δε στις δύσκολες εποχές που διανύει η Τρίτεκνη οικογένεια, αλλά κ ανταποδοτική στη την τοπική αγορά.
Δικαίωμα λήψης των δωροεπιταγών έχουν ολα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη για το 2021 αλλα κ όσοι ανανεώσουν την συνδρομή τους κατά την λήψη του κουπονιού.
Υπενθυμίζουμε για εγγραφές κ συνδρομές το γραφείο μας λειτουργεί κάθε Τρίτη 18:00 μ.μ έως20:00 μ.μ
στη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού κέντρου Μελίνα Μερκούρη στην πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαΐα,κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 6987049446 κ 6943481167 λόγω Covid 19.
Η πανδημία δεν μας άφησε περιθώρια για συναντήσεις ,παρ ολα αυτά είμαστε δίπλα στην οικογένεια με κινητοποιήσεις έχοντας τη στήριξη της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τεκνων Ελλάδας σχετικά με θέματα που η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει θεσμοθετήσει ΧΘΕΣ για την Τρίτεκνη οικογένεια, με κυριότερο βέβαια την εξομοίωση με τους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.
Ακολουθήστε τον σύλλογό μας στο FB Δυμαίοι Τρίτεκνοι οπού εκεί ανακοινώνουμε τα νέα μας.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος η Γραμματέας
Δ.Μπαρμπούνης Γ. Ρετσινά

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 8 θετικά τεστ σε σύνολο 409-Που θα στηθούν την Κυριακή συνεργεία του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται στην Πάτρα και σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας.

Χθες διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας 261 έλεγχοι και βρέθηκαν 8 θετικά δείγματα.

Παράλλήλα, χθες η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Αλισσού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων “Πείρος” προγραμμάτισαν την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στην πλατεία Κάτω Αλισσού (κοινοτικό κατάστημα) όπου προσήλθαν 47 πολίτες και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Επίσης, στο Νότιο Λιμάνι σε σύνολο 101 ελέγχων δεν βρέθηκε κανένα θετικά.
Σήμερα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το ευρύ κοινό και Drive Through στα διόδια Ρίου.
ΝΑ σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι χθες στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.753.945 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.691.744 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 40.011 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Ειδικότερα,
-Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 07 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 3.224.254 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού
ελέγχου, ενώ 78.550 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.
-Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 135 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 22.011 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 418 θετικά (1,9%).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για την μετά κορωνοϊού εποχή

Δημοσιεύθηκε

στις

– Ετοιμάζεται η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την μετά Covid εποχή, καθώς επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Οι έλεγχοι για περιορισμό κίνησης και για SMS θα σταματήσουν το επόμενο διάστημα και ήδη έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Θέμα πρώτης προτεραιότητας, όπως μαθαίνω, θα είναι εστίες παραβατικότητας σε συγκεκριμένες ζώνες στην Πάτρα, αλλά και σε όλο τον νομό.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Που και με ποια σκευάσματα μπορούν να εμβολιαστούν οι Πατρινοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ¨Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πλέον διαθέσιμο είναι και το εμβόλιο της Johnson and Johnson, το οποίο έχει ενταχθεί στην 3η εμβολιαστική γραμμή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Παράλληλα στο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο του Νέου Λιμένα γίνονται εμβολιασμοί με Moderna.

Στο ΠΓΝΠ και στο «Άγιος Ανδρέας» λειτουργούν επίσης, εμβολιαστικά κέντρα με τα σκευάσματα της Pfizer και της Astra Zeneca, ενώ στα Κ.Υ Χαλανδρίτσας και Άνω Πόλης Πατρων, χορηγείται μόνο το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Τέλος στα Κ.Υ Νότιου και Βόρειου Τομέα, οι εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της Pfizer.

Βεβαίως συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Astra Zeneca, ενώ όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες επιλέγουν ανάμεσα στα τέσσερα διαθέσιμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, στο τέλος Μαΐου οι πολίτες ανεξάρτητα από την ηλικία τους θα μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα τους χορηγηθεί, ενώ αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για τους 18-30

Υπενθυμίζουμε πως το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων των εμβολίων έχεις ως εξής:

PFIZER: Τρεις εβδομάδας

Astra Zeneca: Εντεκα εβδομάδες

MODERNA: Τέσσερις εβδομάδες

Johnson and Johnson: Μία δόση

Γ.Γ

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα