Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

ECDC : Τι ισχύει για τους περιορισμούς μεταξύ των εμβολιασμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Καθώς προχωράνε οι εμβολιασμοί τίθεται όλο και πιο εμφατικά το ερώτημα σχετικά με την ανάγκη τήρησης όλων των κανόνων από όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Σύμφωνα με το ECDC μπορούν τα μέτρα να χαλαρώσουν όταν πρόκειται για συναναστροφές ανθρώπων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα όπως γράφει ο Νίκος Χρυσολωράς στο Bloomberg τόσο τα μέτρα της απόστασης όσο και η χρήση μάσκας μπορούν να χαλαρώσουν σύμφωνα με μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη από το ECDC.

Ωστόσο υπάρχει και η αναφορά ότι οι κανόνες μπορούν να χαλαρώσουν ακόμη και όταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα συναντιούνται με άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο λόγος είναι ότι τα άτομα που έχουν λάβει τα εμβόλια έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ασθένειας, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό από κάποιον που έχει εμβολιαστεί είναι επίσης χαμηλός.

Την ίδια στιγμή η αύξηση των εμβολιασμών στην Ευρώπη αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη όπως αναφέρει άλλο δημοσίευμα.

«Η βελτίωση του ρυθμού των εμβολιασμών αποτελεί μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τις κυβερνήσεις της ΕΕ μετά από ένα πρώτο τρίμηνο που σημαδεύτηκε από μια εκνευριστική εκστρατεία που άφησε το μπλοκ πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Η ήπειρος χτυπήθηκε επίσης με ένα νέο κύμα του ιού, ωθώντας τις χώρες στην επαναφορά αυστηρότερων μέτρων κλειδώματος», εξηγεί το δημοσίευμα.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement