Κυριακή 9 Μαΐου 2021
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πως θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις–Όλες οι αλλαγές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρκετές αλλαγές θα έχουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων που θα έχουν ισχύ έως και τις 31 Μαΐου 2022.

Τα πρωτόκολλα δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και προβλέπουν και μια βασική αλλαγή σε σχέση με την περσινή χρονιά αφορά τη δυνατότητα να σερβίρονται και μόνοι τους οι πελάτες από τον μπουφέ του καταλύματος που θα διαμένουν.

Ειδικότερα για τα εστιατόρια που διαθέτουν μπουφέ απαιτούνται τα εξής:
-Παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες.

-Τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στον μπουφέ.

-Υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού (sneeze guards) – εναλλακτικά δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη με την παροχή από το προσωπικό γαντιών μιας χρήσης, τα οποία θα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων, ο οποίος θα βρίσκεται μετά το τέλος του μπουφέ. Επίσης απαιτείται η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό που θα παρέχεται από το κατάλυμα πριν και μετά τη χρήση των γαντιών.

-Συνιστάται η παράθεση των προιόντων σε ατομικά σκεύη στον μπουφέ, όπου δεν είναι δυνατό το σερβίρισμα από το προσωπικό.

Θεσπίζεται το “Health First”
Παράλληλα θεσπίζεται Σήμα Πιστοποίησης με τον τίτλο “Health First”, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος αποδεικνύοντας ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Επίσης στα πρωτόκολλα ορίζεται πως τα τουριστικά καταλύματα μπορούν να διαθέτουν προαιρετικά δωμάτια καραντίνας που θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως χώρος απομόνωσης επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού και η κατάστασή τους δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Πως τα λειτουργούν τα τουριστικά λεωφορεία
Για τα τουριστικά γραφεία και Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (ΤΕΟΜ) που εκμεταλλεύονται τουριστικά λεωφορεία κλειστού ή/και ανοικτού τύπου, λειτουργούν βάσει του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών.

Επίσης προβλέπεται η ενημέρωση του προσωπικού για τη διαδικασία διαχείρισης ύποπτου κρούσματος – όταν ένας ταξιδιώτης στο λεωφορείο εμφανίζει σημεία και συμπτώματα κορονοϊού -, για την παροχή βοήθειας και για σωστή επιλογή και χρήση των μέσων ατομικής προστασίας.

Προβλέπεται ότι στην είσοδο των τουριστικών λεωφορείων πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά, ενώ συνιστάται η τοποθέτηση ειδικού διαφανούς διαχωριστικού πετάσματος μεταξύ του οδηγού και των επιβατών (plexiglass ή άλλο ομοιογενές υλικό επαρκούς πάχους και ανθεκτικότητας) και η πόρτα του οδηγού να παραμένει κλειστή.

Για τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου, προηγείται αυστηρά η αποβίβαση και στη συνέχεια ακολουθεί η επιβίβαση. Συνιστάται ο συνεχής φυσικός αερισμός των τουριστικών λεωφορείων. Στην περίπτωση οχημάτων με μη ανοιγόμενα παράθυρα όπου χρησιμοποιείται κλιματισμός, πρέπει να απενεργοποιείται η επανακυκλοφορία του αέρα.

Ορίζεται σχολαστική και πλήρης απολύμανση μετά από κάθε μεταφορά ή μετά το τέλος της βάρδιας και συνιστάται μετά το πέρας κάθε δρομολογίου, ο καθαρισμός με αντισηπτικό των επιφανειών και των σημείων συχνής επαφής εντός των οχημάτων (π.χ. Χειρολισθήρες).

Απολύμανση και καθαρισμός στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
Αναφορικά με τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων απαιτείται πλην των οριζόμενων από τη νομοθεσία μέτρων καθαρισμός και απολύμανση των οχημάτων μεταξύ των χρήσεων από διαφορετικούς πελάτες.

Στις περιπτώσεις παράβασης των μέτρων προβλέπονται πρόστιμα ύψους 500 έως 5.000 ευρώ ή και αναστολή λειτουργίας της τουριστικής επιχείρησης για χρονικό διάστημα από 15 έως 90 ημέρες. Οι ποινές επιβάλλονται με αιτιολογημένη πράξη της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα παρουσιάζουν αναλυτικά τους όρους λειτουργίας για το σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων, τις κατασκηνώσεις,τα κέντρα ιαματικού τουρισμού και κάθε είδους τουριστική επιχείρηση.

Δείτε εδώ αναλυτικά.

www.newsit.gr

Χωρίς κατηγορία

Εξαδάκτυλος: Είναι σαν να πέφτουν καθημερινά δύο λεωφορεία στον γκρεμό και να χάνονται οι επιβάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής του Θωμά, στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να φθάσουμε στον απαιτούμενο αριθμό εμβολιασμένων πολιτών για να πάρει «ανάσα» η χώρα. Είπε δε πως αυτή τη στιγμή 1.250.000 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στην συνέχεια μιλώντας για τις απώλειες από τον κορωνοϊό στην χώρα μας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι καθημερινά είναι σαν να πέφτουν δύο λεωφορεία στον γκρεμό και να χάνονται οι επιβάτες! «Ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα όταν δίπλα μας εξελίσσεται μια τραγωδία» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις είπε ότι προς το παρόν τα εμβόλια τις καλύπτουν όλες αλλά στο μέλλον θα χρειαστεί να προσαρμοστούν τα εμβόλια για να καλύπτονται. Εκτίμησε δε ότι ο κορωνοϊός θα γίνει όπως η γρίπη και θα αντιμετωπίζεται με φάρμακα και εμβόλια.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Τηλεθέαση: Φάρμα ή House of Fame επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό;

Δημοσιεύθηκε

στις

Δείτε τι κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθέαση.

Στη μάχη για την τηλεθέαση ρίχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής 7 Μαϊου η Φάρμα και το House of Fame και νικητής αναδείχθηκε μόνο ένας και μάλιστα με διαφορά.

Το ριάλιτι του ΑΝΤ1 πήρε την πρωτιά τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό απέναντι στο live show της μουσικής ακαδημίας.

Η Φάρμα σημείωσε μέσο όρο 24,3% στο γενικό σύνολο και 21,1% στο δυναμικό κοινό, με το House of Fame να ακολουθεί με 11,7% και 12,2% αντίστοιχα.

Η τηλεθέαση

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Φάρμα – 24,3%

House of Fame – 11,7%

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Φάρμα – 21,1%

House of Fame – 12,2%

*Τα στοιχεία τηλεθέασης είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έσωσε τρεις ζωές-Η Ντένια Μιχ. Κουρέτα έδωσε έναν αγώνα ανθρωπιάς στην παραλία του Δημορηγόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρεις λουόμενους, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα την ώρα που κολυμπούσαν, κατάφερε να οδηγήσει σώους και αβλαβείς στην ακτή, το «δελφίνι» της Γυναικείας ομάδας Πόλο της ΝΕΠ Ντένια Κουρέτα.

Η 16χρονη αθλήτρια της Πατρινής Ομάδας Πόλο, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, κόρη του Πατρινού διεθνή διαιτητή Πόλο και αντιπροέδρου του ΠΕΑΚ Μιχάλη Κουρέτα έσωσε τρεις ζωεές που κινδύνευσαν χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου.
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 12:30 χθες το μεσημέρι στην παραλία του Δημορηγόπουλου όταν ηλικιωμένος λουόμενους παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα την ώρα που κολυμπούσε.
Αμέσως προσέτρεξε να τον βοηθήσει μια ηλικιωμένη κυρία και εν συνεχεία και μια πιο νεαρή γυναίκα, καθώς δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην ακτή.
Για καλή τους τύχη, έφθασε στο σημείο, για να κάνει το μπάνιο της η 16χρονη κολυμβήτρια της ΝΕΠ μαζί με την μητέρα της.
Μόλις η Ντένια Κουρέτα είδε τρεις συνανθρώπους μας να παλεύουν με τα κύματα, χωρίς δεύτερη σκέψη προσέτρεξε να τους βοηθήσει και τα κατάφερε!
«ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ»
«Φθάνοντας με την μητέρα μου στην Ακτή Δημορρηγόπουλου για μπάνιο, διαπιστώσαμε ότι τρία άτομα είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα και καλούσαν σε βοήθεια. Αστραπιαία, έπεσα στο νερό και έφθασα γρήγορα κοντά σε έναν ηλικιωμένο, τον οποίο προέτρεψα να κρατηθεί από το πόδι μου και αμέσως το έπραξε. Στη συνέχεια, καταφέραμε να προσεγγίσουμε τους άλλους δύο καθώς τα ρεύματα ήταν ισχυρά. Διαπίστωσα ότι ο άνεμος ήταν δυνατός και αναγκάστηκα να κολυμπήσω πιο γρήγορα…» περιέγραψε μιλώντας στην «Γ» η νεαρή κολυμβήτρια.
Και συνέχισε, εμφανώς ικανοποιημένη και χαρούμενη για την αίσια έκβαση της προσπάθειά της, λέγοντας: «τελικά, φθάσαμε στην ακτή και η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος».
Στο μεταξύ, είχε φθάσει έγκαιρα το Λιμενικό και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες πανέτοιμους να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθώς και οι τρεις λουόμενοι ήταν καλά στην υγεία τους.
Και οι τρεις ευχαρίστησαν τη νεαρή αθλήτρια που προσέτρεξε να τους βοηθήσει και στην ουσία να τους σώσει τη ζωή, με την ίδια να αισθάνεται υπερηφάνεια γιατί κατάφερε να τους βγάλει με ασφάλεια από τη θάλασσα.
ΣΤ. ΠΑΝ.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα