Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάντηση του ΟΛΠΑ στον ΣΥΡΙΖΑ: «Στα υπουργεία οι μελέτες για το LΝG και το εμπορικό τμήμα, μελέτες για κρουαζιερόπλοια»

Published

on

Κανένα από τα ζητήματα που αφορούν το λιμάνι της Πάτρας και το μέλλον του, δεν έχει μείνει πίσω, αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως οι μελέτες για το ναυτιλιακό LNG, όπως και για το εμπορικό τμήμα, έχουν ήδη κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία, ενώ έχουν συνταχθεί και μελέτες για την κατασκευή υποδομών που θα του επιτρέψουν να φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια από χώρες εκτός Σένγκεν.

Ειδικότερα, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, ο ΟΛΠΑ σημειώνει πως οι όποιες αποφάσεις περί ιδιωτικοποίησης λαμβάνονται από την κυβέρνηση, ενώ παραθέτει και τις εξελιξεις που αφορούν το λιμάνι.

Το ακριβές κείμενο της ανακοίνωσης του ΟΛΠΑ έχει ως εξής:
«Οι συζητήσεις για το μέλλον του Λιμένα της Πάτρας δεν μπορούν παρά να ικανοποιούν την διοίκηση του ΟΛΠΑ ΑΕ έστω και αν υπάρχουν διαφορετικές οπτικές ή επιδιώξεις στην προσέγγιση του θέματος.
Σχετικά με τις εκτιμήσεις που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας περί επικείμενης ιδιωτικοποίησης του Λιμένα είναι γνωστό πως οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από την Κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο ΟΛΠΑ ΑΕ αισθάνεται την ανάγκη να καταστήσει σαφές ότι στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση. Αν και το βάρος έχει πέσει στην διαχείριση της πανδημίας, συμβαίνει το αντίθετο. Δεν έχει μείνει πίσω κανένα από τα σημαντικά θέματα του λιμανιού.

Ειδικότερα:
• Παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του 2021 για τις μελέτες του προγράμματος POSEIDON MED II και την χρήση του LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο, ο ΟΛΠΑ ΑΕ έχει ήδη υποβάλει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
• Επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες για το Εμπορικό Τμήμα και κατατέθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο.
• Συντάχθηκαν μελέτες για την κατασκευή υποδομών που θα επιτρέψουν στο Λιμάνι να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια από χώρες εκτός της Συνθήκης Σένγκεν και υποβλήθηκε αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την χρηματοδότησή τους.»

Ροή ειδήσεων

Advertisement