Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπ. Στεργίου: Φως μετά από επτά μήνες καταχνιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχολιάζοντας την επανεκκίνηση της εστίασης από τις 3 Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου δήλωσε «επέστρεψε το χαμόγελο στο πρόσωπό μας, καθώς θα δούμε φως μετά από επτά μήνες καταχνιάς. Ξεκινάμε ήδη εντατικές προετοιμασίες για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι και να υποδεχτούμε ξανά τους πελάτες μας.

Βέβαια αρκετοί συνάδελφοι περιμένουν για να κάνουν προετοιμασίες την επιστρεπτέα προκαταβολή που ελπίζουμε να καταβληθεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδος. Πέρα όμως, από το χαμόγελο αισιοδοξίας, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να δούμε και να εξεταστούν με προσοχή για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεών μας. Περιμένουμε την ΚΥΑ για να δούμε τις προϋποθέσεις, όμως εμείς θέτουμε τα εξής ζητήματα:

Πρώτον τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοικτούς χώρους. Με την απόφαση να ανοίξει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους συντελείται μία μεγάλη αδικία σε βάρος πολλών συναδέλφων μας, καθώς καταδικάζονται σε άτυπη παράταση του lockdown. Γι αυτές τις επιχειρήσεις πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα.

Δεύτερον, το ωράριο που ανακοινώθηκε. Αν εμείς κρατάμε τα μαγαζιά μας ανοικτά μέχρι τις 11, ο κόσμος μετά θα εξακολουθεί να συγκεντρώνεται σε πλατείες, αφού επί της ουσίας δεν εκτονώνεται η ανάγκη για διασκέδαση. Γι’ αυτό αίτημά μας είναι να παραταθεί η λειτουργία μας μέχρι τις 2 το πρωί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement