Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άλλοι συμφωνούν, άλλοι όχι- Τί άποψη έχουν οι Πατρινοί για τη μετάθεση της ώρας της Ανάστασης;

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Της Βάλιας Ευθ. Γρίβα

 

Δίιστανται οι απόψεις των Πατρινών για την μετάθεση της ώρας της Αναστάσεως λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα μας.

Αντί για τα μεσάνυχτα το «Δεύτε Λάβετε Φως» θα ακουστεί στις 9 το βράδυ και οι αναστάσιμη λειτουργία θα διαρκέσει μέχρι τις 10:30 το βράδυ και συνεχεία όλοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Η απόφαση που ελήφθη από την πολιτεία με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας άλλους πολίτες ικανοποίησε, άλλους όχι. Οι απόψεις διίστανται όπως κατέγραψε η «Γ» συνομιλώντας με συμπολίτες μας, οι οποίοι ενδεικτικά μας είπαν τα εξής:

«Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή. Ευθύνες καταλογίζω στον Αρχιεπίσκοπο και στον Πρωθυπουργό. Οι παραδόσεις δεν τροποποιούνται. Θα πάω στην Ανάσταση αλλά διαφωνώ με την ώρα. Όμως δεν έχω άλλη επιλογή γι αυτό θα ακολουθήσω ό,τι είπαν», μας είπε ο Κώστας Καραμέρος.

 

«Δεν με πειράζει η αλλαγή της ώρας της Ανάστασης. Επειδή κατάγομαι από χωριό πολλές φορές η Ανάσταση γινόταν 8 και 9 το βράδυ ανάλογα με τις συνθήκες. Έχουμε συνηθίσει να γίνεται η Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει και στις 9 το βράδυ», προσθέτει ο Σπύρος Τσεχλένης.

 

«Δεν έχω αντίρρηση με την αλλαγή της ώρας αλλά εγώ δεν θα πάω. Δεν υπάρχει λόγος να συνωστιστώ. Θα πηγαίνω όλες τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στην Εκκλησία για να ανάψω κεράκι και να προσκυνήσω όπως το ίδιο θα κάνω και το Μεγάλο Σάββατο αλλά όχι την ώρα που θα πάνε όλοι. Οφείλουμε να τηρούμε όλοι τα μέτρα για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού», σημειώνει η Νικολέττα Τσιμά.

 

«Δεν θα πάω στην Ανάσταση. Θα παρακολουθήσω την λειτουργία από την τηλεόραση. Είμαι από αυτούς που τηρούν τα μέτρα καταγράμμα και δεν χρειάζεται να πάω μέσα στον συνωστισμό. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, να τηρήσει τα μέτρα και ο υπόλοιπος κόσμος και να μην φύγουν για τα χωριά τους και δούμε αύξηση κρουσμάτων», υπογραμμίζει ο Γιώργος Τσιμάς.

 

«Θα πάω στην Ανάσταση τηρώντας όμως αυστήρα όλα τα υγειονομικά μέτρα, πάντα με μάσκα και κρατώντας απόσταση με τους υπόλοιπους πιστούς. Συμφωνώ απόλυτα και με την αλλαγή της ώρας την οποία θεωρώ λογική. Το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή της ώρας το βράδυ της Αναστάσεως αλλά ο συνωστισμός που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στις πλατείες» δηλώνει ο Κώστας Λιοπίρης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement