Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Λαζάνια με ραγού μανιταριών  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. λευκά μανιτάρια μικρά

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 κλωναράκι σέλερι

2 σκελίδες σκόρδο

50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1½ κουτ. γλυκού αλεύρι

50ml κρασί κόκκινο

250γρ. τοματάκια κονκασέ

300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου

2 κόκκους μπαχάρι

1 κλωναράκι δενδρολίβανο φρέσκο

1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γ. ζάχαρη

500γρ. λαζάνια έτοιμα, βρασμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση και τα ρίχνετε σε μπολ. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο και τα ρίχνετε στο ίδιο μπολ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα τοματάκια, το ζωμό ζεστό, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Προτού σερβίρετε, ανακατεύετε σε κατσαρόλα τα λαζάνια με4 κουτ. σούπας σάλτσα, τα μοιράζετε σε πιάτα και από πάνω περιχύνετε με το ραγού μανιταριών. Για περισσότερη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μανιτάρια που θα τα μουλιάσετε σε νερό και θα τα προσθέσετε και αυτά στο ραγού αντί για ζωμό λαχανικών.


Ροή ειδήσεων

Advertisement