Connect with us

Παναχαϊκή

Οι τομείς που πλήγωσαν την φετινή Παναχαϊκή και έμεινε εκτός εξάδας

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Είναι γνωστό πως η φετινή Παναχαϊκή απέτυχε και στους δύο στόχους που είχε θέσει το περασμένο καλοκαίρι, την δυάδα σε πρώτο πλάνο και την 6άδα σε δεύτερο και πλέον θα συνεχίσει την πορεία της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 στα πλέει-άουτ.

Η «Γ» θα επιχειρήσει μέσα από τη «γλώσσα» των αριθμών να ρίξει «φως» στους αγωνιστικούς λόγους που η πατρινή ομάδα έμεινε εκτός στόχων στο φετινό πρωτάθλημα.
Πρώτα από όλα να πούμε πως η Παναχαϊκή σε 22 αγώνες, είχε 7 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες.
Τα βασικά συμπεράσματα που βγαίνουν είναι τα εξής:
Στοίχισε σημαντικά στην ομάδα ο β΄ γύρος στον οποίο οι κοκκινόμαυροι συγκέντρωσαν μόλις 12 βαθμούς έναντι 17 του α΄ γύρου στο τέλος του οποίου ήταν μέσα στην 6άδα.
Με τις ομάδες των πλέι οφ η Παναχαϊκή είχε συνολικά 6 ήττες, 3 ισοπαλίες και 3 νίκες με 8 γκολ ενεργητικό και 15 παθητικό.
Με τις ομάδες των πλέι άουτ η Παναχαϊκή είχε 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα με 10 γκολ ενεργητικό και 4 γκολ παθητικό.
Μεγάλη ζημιά έγινε στα εκτός έδρας παιχνίδια αφού στα 11 εκτός έδρας οι κοκκινόμαυροι είχαν μόνο μια νίκη-αυτή με τον Απόλλωνα Λάρισας- και 5 ισοπαλίες.
Η πατρινή ομάδα είχε την 5η καλύτερη επίθεση με 19 γκολ -0,86 μ.ο.- και έχοντας δεχτεί 20 γκολ- 0,9 μ.ο,-, είχε την 7η χειρότερη άμυνα μαζί με τα Τρίκαλα.
Είναι ενδεικτικό πως οι κοκκινόμαυροι από τα 19 γκολ, τα 15 τα σημείωσαν στην έδρα τους και μόλις 4 μακριά από αυτήν. Μάλιστα το τελευταίο γκολ σημειώθηκε στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής στην εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας με 0-3 και από τότε δεν σημείωσε ούτε 1 γκολ εκτός έδρας!
Αυτά είναι μερικά από τα βασικά στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τους λόγους που η Παναχαϊκή έμεινε εκτός πλέι-οφ.
ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Από εκεί και πέρα η ομάδα του Καραπίτσου είναι αναγκασμένη να κοιτάξει την επόμενη μέρα και το παιχνίδι που έρχεται με τον Απόλλωνα Λάρισας.
Στόχος είναι να πάρει τη νίκη και να κλειδώσει και μαθηματικά με τους 3 βαθμούς την παραμονή στην κατηγορία ώστε στη συνέχεια να είναι πιο άνετη και να δοθεί η ευκαιρία στο τεχνικό τιμ να κάνει δοκιμές.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, χθες οι παίκτες είχαν ρεπό για να ξεκουραστούν και από σήμερα θα επιστρέψουν στο γήπεδο της Οβρυάς όπου με προπόνηση θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τον Απόλλωνα Λάρισας. Αμφίβολοι είναι οι Αποστολόπουλος-Μουστακόπουλος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement